Mattias Kvist och Agneta Strand

Mattias Kvist och Agneta Strand. Foto: Britt Mattsson & Stefan Lindblom, Helsingborgs-bild AB.

Oct 13, 2020

Medarbetare på Lindab Profil och Sandvik Coromant prisas för arbetsmiljöarbete


Det är CNC-operatören Agneta, numera huvudskyddsombud, och arbetsmiljöteknikern Mattias som får stipendium.

Arbetsmiljöstipendiet går i år till Agneta Strand, huvudskyddsombud på Sandvik Coromant i Sandviken och Mattias Kvist, arbetsmiljötekniker och chef över lokalvård, infrastruktur och kökspersonal på Lindab Profil i Förslöv.

Prevent delar varje år ut Arbetsmiljöstipendiet till en chef och ett skyddsombud som är verksamma i privata företag och som aktivt arbetar för att utveckla och förbättra arbetsmiljön. Årets pristagare, som får 15 000 kronor var, är Agneta Strand och Mattias Kvist.

Agneta Strand är CNC-operatören som de senaste fjorton åren har arbetat heltid som huvudskyddsombud och facklig klubbordförande på Coromant i Sandviken. Hon sätter säkerhet och trivsel bland sina medarbetare främst och ser samarbete och delaktighet som nyckeln till att skapa en god arbetsmiljö.

Agneta Strand nominerades bland annat med orden:

– Agneta tänker alltid på sina medarbetare i första hand. Ingen skall behöva skada sig på jobbet. Hon har ett stort engagemang i arbetsmiljöfrågor och kommer med goda idéer och frågeställningar som hjälper oss att arbeta med ständiga förbättringar.

Mattias Kvist drivs av att skapa engagemang och delaktighet i arbetsmiljöfrågor. Som arbetsmiljötekniker stöttar han sina chefskollegor i deras arbetsmiljöarbete, med allt från riskbedömningar till skyddsronder. Som chef lever han enligt devisen att ett gott samarbete med medarbetarna är avgörande för att skapa en trygg och god arbetsmiljö.

Mattias Kvist nominerades bland annat med orden:

– Mattias andas och lever arbetsmiljö. Han brinner för att alla ska må bra på jobbet, såväl fysiskt som psykiskt. Han tror benhårt på att "göra, före något händer" och stöttar chefer i hur man gör det. Han lyfter ständigt kulturen och skyddsombudens viktiga arbete. Som chef lever han som han lär.

Årets jury består av Anna Bergsten på Svenskt Näringsliv, Cyrene Waern på LO, Daniel Gullstrand på PTK och Maria Schönefeld, vd på Prevent.

– Årets stipendiater är inspirerande exempel på hur engagemang och delaktighet bidrar till ett välfungerande arbetsmiljöarbete. Agneta Strand och Mattias Kvist visar båda hur säkerhetstänk och fokus på medarbetarnas välmående kan integreras i företagens verksamhet för att stärka både arbetsmiljön och företagens framgång, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent.

Prissumman på 15 000 kronor vardera är ett personligt utbildningsstipendium.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT