Cimco Marine Per Wigren

Per Wigren. Foto: Cimco Marine.

Jul 4, 2019

Cimco Marine stärker inom affärsutveckling och teknik


Företaget bakom dieselutombordaren OXE Diesel vässar för tillväxt.

Cimco Marine utvecklar OXE Diesel, världens första dieselutombordare i de högre effektnivåerna. Företaget har under den senaste månaden utsett både en tekniksk chef och en försäljningschef.

Per Wigren tillträdde rollen som teknisk chef för Cimco Marine AB den 1 juli 2019. Han har tidigare erfarenhet från FoU, design, projektledning, produktion, QA och försäljning och marknadsföring. Han är en företagsorienterad Civilingenjör inom maskinteknik och skeppsteknik med ett genuint intresse för krävande teknik och affärsutveckling.

Han har en bred erfarenhet av att utveckla nya produkter samt att vidareutveckla existerande produkter. Han har under senaste åren varit Projektledare för OXE Diesel 300 projektet som går under namnet BISON, där Cimco Marine utvecklar nästa generations dieselutombordare med bland andra Semcon.

”Per har rätt teknisk expertis och erfarenhet för att möta de höga kraven på kvalitet, användarvänlighet och uthållighet hos våra produkter. Dessutom kommer hans passion, drivkraft och fokus att säkerställa att vi fortsätter med en högpresterande arbetskultur i Cimco”, säger Myron Mahendra, VD, Cimco Marine AB.

”Jag är stolt över att ha fått till uppgift att leda den tekniska utvecklingen av Cimco Marines unika sortiment. Efter att ha arbetat med marina dieselmotorer de senaste 20 åren är lösningen designad av Cimco Marine den överlägset mest effektiva och användarvänliga jag stött på”, säger Per Wigren, Teknisk Chef på Cimco Marine AB.

Ralf Losch. Foto: Cimco Marine.

Den 24 juni 2019 tillträdde Ralf Losch som försäljningschef för Cimco Marine. Han för med sig mer än 20 års teknisk försäljningserfarenhet till teamet och har tidigare framgångsrikt ökat tillväxt på marknader genom att organisera försäljningen av dieselmotorer till nyckelmarknader för Cimco som kommersiella marina applikationer, olja och gas, militär/myndigheter och arbetsbåtar m.m.

Ralf har en bred erfarenhet av att utforska nya marknader för befintliga produkter och lansera nya produkter till befintliga marknader. Hans bakgrund domineras av försäljnings- och affärsutvecklingsfunktioner. "Ralf har rätt kompetens och erfarenhet för att möta Cimco Marine ABs försäljningsmål och bredda OXE-diesels marknad", säger Myron Mahendra, CFO och VP, Cimco Marine AB.

”Företaget har utvecklat en eftertraktad produkt och fortsätter att utveckla och utöka sitt sortiment. Jag ser fram emot att bidra positivt och tillsammans med ledningen och medarbetarna att uppnå de långsiktiga målen för företaget i dieselutombordssegmentet”, säger Ralf Losch, tillträdande försäljningschef på Cimco Marine AB.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  411
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT