Foto: Cidan Machinery.

Jan 9, 2019

Svenska maskintillverkaren genomför förvärv


Utser även ny CEO för företagsgruppen.

CIDAN Machinery Group förvärvar 100 % av det österrikiska företaget nuIT GmbH. Förvärvet trädde i kraft den 20 december 2018. Den svenska maskintillverkaren har även utsett en ny vd per den 7 januari 2019.

CIDAN Machinery Group följer alltså upp sitt lyckade förvärv av österrikiska Forstner för ett år sedan genom att nu införliva nuIT till gruppen.

CIDAN Machinery Group producerar idag högkvalitativa maskiner i Götene, Sverige, inom segmenten kantvikmaskiner och maskingradsaxar samt en modell av klippsträcka under varumärkena Göteneds och CIDAN. Forstner producerar ett brett utbud av maskiner och kompletta linjer för coilbearbetning för industri, plåtslagare och byggnadsplåtslagare i sin fabrik i Feldkirch, Österrike.

nuIT utvecklar web-baserade lösningar för plåtindustrin. Deras produkter är avsedda för såväl plåtslagare som för industri som vill optimera sin produktion och styrning av den. Med dessa produkter uppfyller man kraven för Industri 4.0.

CIDAN Machinery Group har i över två år samarbetat med nuIT och är redan återförsäljare av deras mjukvaror i Nordamerika och Skandinavien.

Styrelsen har även utsett Petter Hjelmqvist till ny CEO för CIDAN Machinery Group. Han har tidigare haft ledande roller inom bl a Electrolux, Eurofins och Nobia.

CIDAN Machinery har tillverkat maskiner sedan 1907 och är ett väletablerat företag inom plåtbearbetningsbranschen. Företaget tillverkar och säljer märkena CIDAN och Göteneds och all produktion sker i fabriken i Götene, Sverige.

CIDAN Machinery Sweden AB är svenskägt och har egna dotterbolag i USA och Kina. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123