Foto: Cibes lift.

Mar 13, 2017

Cibes Lift Group lanserar morgondagens hissar


Nya styrsystemet CiCon liknar de styrsystem som används av flera ledande biltillverkare och öppnar upp helt nya utvecklingshorisonter för Cibes Lift Groups hissar.

Cibes Lift Group lanserar nu det nya styrsystemet CiCon på den svenska marknaden. 

Utvecklingen av det nya styrsystemet har pågått under lång tid. Trygve Niemi, chef för gruppens R&D-avdelning berättar:

”Vi har hållit på med utvecklingen av CiCon i flera år nu. Det är en fantastisk känsla att projektet nu är i hamn.”

Det nya styrsystemet ligger i framkant både tekniskt och miljömässigt. Funktioner som tidigare har krävt avancerad programmering från fabrik, kan nu snabbt och enkelt ställas in på plats. Smartare kablageslösningar reducerar både installationstid och miljöpåverkan. Hissbelysningen kan regleras i tid och ljusstyrka för minimal energiförbrukning.

Johan Strand, projektledare för CiCon är stolt över det nya styrsystemet. ”Utvecklingen av CiCon har varit en mycket spännande resa. Det nya styrsystemet lägger grunden för vår framtida utveckling. Det är stabilt och säkert, både för användare och miljö. Nu lanserar vi CiCon i Sverige och senare i år, kör vi ut det över hela världen.”

Cibes Kalea Sverige AB:s återförsäljare Swede Lift i Skåne, är mycket nöjd efter den första installationen av en hiss med det nya styrsystemet:

”Jag är så nöjd och imponerad för installationen gick som en dans. Jag vågar påstå att jag aldrig åkt i en plattformshiss som går bättre än denna. Och möjligheterna att ställa in bl.a. ljuset ger en klart marknadsledande produkt både vad gäller design men även montagemässigt. Kunden är jättenöjd och vi med.”

Det nya styrsystemet i hissarna är av samma typ som de som sitter i moderna bilar och kommunikationssystem och banar väg för helt nya utvecklingsmöjligheter. Bland de projekt som planeras finns bland annat avancerad fjärrövervakning och en uppgradering av drivsystemet, som kommer att göra Cibes Lift Groups hissar ännu tystare och energisnålare.

”CiCon är bara början på en fantastisk utveckling, mycket mer finns att vänta. Utan att säga för mycket, är vi övertygade om att CiCon kommer att öppna upp helt nya marknadssegment för oss, både här hemma i Europa och i Asien. Cibes Lift Group utvecklar morgondagens hissar”, avslutar Trygve Niemi.

Cibes Lift Group är Europas ledande tillverkare av lågfartshissar för offentliga och privata miljöer. Företaget är under stark tillväxt och omsätter idag drygt 700 M SEK, ca 360 anställda i fjorton länder med huvudkontor och tillverkning i Gävle, Sverige. Distributörerna återfinns i 48 länder och produkterna säljs under varumärkena: Cibes Lift, Kalea Lifts och NTD Lifts. 
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    78
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT