Cibes Lift förvärvar Hiss i Skåne

Cibes Lift förvärvar Hiss i Skåne. Foto: Cibes Lift.

Aug 27, 2019

Cibes Lift genomför förvärv


Stärker sin position i södra Sverige.

Cibes Lift Group köper Hiss i Skåne, ett företag med verksamhet inom service, modernisering och nyinstallation av hissar. Hiss i Skåne specialiserar sig på service, modernisering och nyinstallation av konventionella hissar och lågfartshissar. I dagsläget har Hiss i Skåne serviceuppdrag för cirka 2200 hissar.

Förvärvet stärker Cibes position i regionen.

-Vi vet att god service och eftermarknad är avgörande för att säkra en fortsatt god tillväxt i Sverige och Skåne är en viktig region för oss. Eftersom vi har samarbetat nära med Hiss i Skåne i flera år, vet vi att de erbjuder våra kunder och brukare förstklassig service och support, säger Daniel Söderblom, Country Manager för Cibes i Sverige och Norge.

Hiss i Skåne grundades 2006 av Urban Strandberg, Stefan Laffrenzen och Anders Claus och har snabbt vuxit till att bli det största privatägda hissföretaget i regionen.

-Förvärvet av Hiss i Skåne ligger helt i linje med vår tillväxtstrategi och kommer både stärka vår position i södra Sverige samt bredda vår verksamhet och expertis inom service och eftermarknad. Vidare kommer Hiss i Skåne dra nytta av Cibes styrka inom produktutveckling, marknadsföring och försäljning. Det är med glädje jag hälsar Hiss i Skåne välkommen till Cibes Lift Group, säger Per Lidström, VD för Cibes Lift Group.

Hiss i Skåne har sitt kontor i Malmö. Företaget har i dag närmare 30 anställda och blir ett helägt bolag inom Cibes Lift Group. 

Cibes Lift Group är Europas ledande tillverkare av vertikala lågfartshissar och är kända för svensk kvalitet och design. Huvudkontoret finns i Gävle med cirka 560 anställda. Företaget har distribution i 50 länder och dotterbolag i 15 länder. 2018 uppgick företagets försäljning till över 1 miljard SEK.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    77
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT