Cibes lift

Per Lidström. Foto: Cibes Lift.

Apr 27, 2021

Cibes förvärvar hisstillverkare


Stärker närvaron i Norge.

Cibes Lift Norge ingår avtal för att förvärva Heisplan för att stärka närvaron på den norska marknaden och skapa nya affärsmöjligheter inom hissmodernisering, montage och underhåll.

Heisplan, som har huvudkontor i Ålesund och kontor i Oslo och Trondheim, levererar produkter och tjänster över hela Norge. Företaget är specialiserat på modernisering, montage och underhåll av hissar men erbjuder även larmtjänst dygnet runt, samt ett brett utbud av hisslösningar.

-Heisplan är ett strategiskt viktigt förvärv, som öppnar nya och spännande affärsmöjligheter för oss och stärker vår position på den norska marknaden. Vi ser verkligen fram emot att utveckla vår verksamhet i Norge tillsammans med Heisplan, säger Per Lidström, CEO för Cibes Lift Group.

Heisplan grundades 2008 och har i dag en stor kundbas över hela Norge. För närvarande har företaget cirka 1300 underhållskontrakt i sin portfölj och erbjuder ett komplett utbud av hissprodukter; från vertikala plattformshissar och konventionella personhissar, till godshissar, rulltrappor och hissar för offshoreanläggningar.

Cibes Lift Norge kommer att förvärva fullt ägandeskap av Heisplan, men företaget kommer att behålla sitt företagsnamn och varumärke och drivas som ett oberoende bolag. Heisplan har cirka 30 anställda och personalen, liksom tidigare ägare, Jan Ove Skutvik, Tore Nakken och Roy Hellum, kommer att stanna kvar i företaget.

-Det här förvärvet är ett viktigt steg för att stärka vår kompetens inom hissmodernisering och underhåll för hela Skandinavien. Heisplan kommer att arbeta tillsammans med Cibes Lift Norge och Cibesägda företag i de övriga skandinaviska länderna för att öka hissförsäljningen och skapa synergieffekter över samtliga affärssegment, avslutar Merijn Aldewereld, VP Sales Central Europe & UK.

Förvärvet av Heisplan planeras vara slutfört under andra kvartalet 2021. 

Cibes Lift Group är Europas ledande tillverkare av utrymmeseffektiva, modulbaserade hissar av svensk kvalitet och design. Produkterna är anpassade för den offentliga och privata marknaden. Försäljning, montage och underhåll tillhandahålls av företagets globala nätverk av dotterbolag och partners. Cibes har sitt huvudkontor i Gävle och har cirka 950 anställda, ett samarbetsnätverk i över 50 länder och dotterbolag i ett 20-tal länder. Försäljningen 2019 uppgick till 1,4 miljarder SEK.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT