cevt

Mats Fägerhag. Foto: CEVT.

Sep 2, 2020

Cevt varslar i Göteborg


Det Geely-ägda fordonsföretaget ska ändra inriktning.

Cevt i Göteborg varslar 180 anställda om uppsägning i Göteborg. Det rapporterar Göteborgs-Posten enligt Expressen

Cevt ägs av kinesiska Geely, som även äger Volvo Cars samt är stor ägare i AB Volvo (lastbilar) och tyska Daimler, och är ett utvecklingsbolag inom Geely. Företaget har bland annat arbetat med utveckling av Volvo XC40 och elbilen Polestar 2.

Idag arbetar cirka 2000 personer på Cevt Lindholmen i Göteborg. Nu varslas alltså 180 anställda och bolaget kommer även att säga upp konsulter. Orsaken uppges vara att man ändrar inriktning på bolaget för att i stället bli Geelygruppens globala center för mobilitetslösningar. 

– I och med att vi byter inriktning så uppstår en övertalighet. Vi har haft ett kompetensskifte under hela resan, men i vårt nya uppdrag kommer vi att behöva spjutspetskompetens som vi inte kan nå bara med kompetensskifte, säger Cevts vd Mats Fägerhag till Göteborgs-Posten.

– I industrigruppen har det nu uppnåtts en mognadsgrad när det gäller traditionella bilar och arkitekturen för bilar. Geelygruppens behov av denna teknik, mot traditionella bilar, är något mindre det varit innan.

De mobilitetslösningar som Cevt på senare år börjat inrikta sig mot rör exempelvis områden som mjukvaruuppgradering för uppkopplade bilar och självkörande teknik, vilket är de transportlösningar som kommer att gälla i framtiden, enligt Mats Fägerhag.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  410
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT