Mar 14, 2016

CEVT satsar i Trollhättan


I samband med att det kinesiska moderbolaget Geely i en presskonferens i Göteborg den 4 mars annonserade en kontinuerlig investeringsnivå av minst 3 miljarder SEK per år fram till 2021 i CEVT, planeras det nu för ytterligare 300 anställningar på bolaget.

CEVT - Sveriges snabbast växande fordonsutvecklare öppnar kontor i Trollhättans utvecklingscentrum Innovatum.

- Det är viktigt för oss att vara både ett modernt företag som möjliggör balans i livet och som utnyttjar resurserna effektivt. Genom att ha ett satellitkontor i Trollhättan sparar vi många timmars restid för personal, och gör det möjligt att fånga upp tillgänglig kompetens på plats, berättar Mats Fägerhag.

- Det finns också många leverantörer till oss här i Trollhättan, fyller Jens Schönenberg, FoU-chef på CEVT, i med.

- Våra medarbetare kan i fortsättningen ha leverantörsmöten hos ÅngpanneFöreningen, Semcon eller Combitech i Trollhättan på förmiddagen, och sedan åka till kontoret på Innovatum istället för att ta sig hela vägen till Göteborg, fortsätter han. Dessutom kan vi nu erbjuda leverantörerna bra möjligheter till videokonferenser i våra lokaler med deltagare både från Lindholmen i Göteborg och från Hangzhou i Kina.

CEVT, China Euro Vehicle Technology AB, som utvecklar fordonsteknologi och hela bilar till bolagen inom Geely, växer kraftigt och sysselsätter idag mer än 1400 personer i Sverige, varav uppåt 500 personer, både konsulter och anställda, bor i och omkring Trollhättan.

På frågan om CEVT planerar att växa ännu mer i Trollhättan blir svaret från Mats Fägerhag:

- Det enda som sätter begränsningarna, som jag ser det, är tillgången på kompetens. Finns det kompetens vi behöver kommer vi anställa, ingen tvekan om den saken.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  411
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT