certex

Foto: Certex.

Oct 22, 2019

Certex satsar på industrikranar


Tecknar samarbetsavtal med Engh Mek och har flera traversinstallationer på gång.

Certex Svenska AB undertecknar samarbetsavtal med serviceföretaget Engh Mek AB och får därmed en stark partner i satsningen på industrikranar. Samarbetet innebär att Engh Mek kommer att utföra installation av Certex kranar och komplettera företagets egen organisation i servicetjänster.

I april lanserade Certex satsningen på industrikranar, tillsammans med den spanska tillverkaren GH Cranes & Components. Med industrikranar kompletterar företaget sitt sortiment av lyftprodukter och kan därmed erbjuda en helhetslösning för lyft både över och under kroken. Den första sålda traversen installerades under sommaren och fler leveranser är planerade.

Certex har lång erfarenhet av stållinor, lyftredskap och service. Kraninstallationer är däremot nytt för företaget och därför är samarbetet med Engh Mek ett värdefullt komplement för att kunna erbjuda kunderna en komplett kranleverans.

− För oss är det avgörande att våra kunder kan lita på att vi kan leverera en kostnadseffektiv, säker och produktionsanpassad lösning. Att knyta till oss samarbetspartners som delar våra värderingar gör att vi kan ge en trygg affär för kunden, hela vägen från första kontakt till installation, säger Håkan Donnerlid, vd på Certex.

Hos Engh Mek är man också positiva inför det nya partnerskapet och ser det som en samarbete åt båda håll, då Certex produktsortiment även tillför en ytterligare bredd i företagets utbud.

Mathias Engh.

− Vi är stolta att få inleda ett samarbete med Certex, som är en väl etablerad aktör i lyftbranschen. Att kombinera detta med vår kunskap och erfarenhet inom industriservice kan inte bli annat än bra, säger Mathias Engh, vd på Engh Mek AB.

Certex Svenska levererar helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. Kunderna återfinns i hela den svenska industrin, från byggarbetsplatser, gruvor och hamnar till energibolag och tillverkningsindustrin. Företaget grundades 1904 och ingår tillsammans med systerbolag i hela Europa i Axel Johnson International Lifting Solutions.

Engh Mek AB arbetar med service, reparationer och förebyggande underhåll främst till stål­, gruv och pappersindustrin. Under åren har tjänsteutbudet utökats med specialuppdrag som felsökning, service, montage och operativ projektledning över hela världen. Företaget innehar hög kompetens och lång erfarenhet inom områdena mekanik, svetsning, hydraulik och plåtslageri.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    76
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT