Cerabond X

Cerabond X. Foto: Tyrolit.

Dec 18, 2019

Cerabond X utmanar


Ny slipskiva från Tyrolit.

Slipskivan CERABOND X är utvecklad för krävande tillämpningar och har nu funnits på marknaden i mer än ett halvår. I tester som utförts runt om i världen har den visat sig vara den mest aggressiva skivan i sitt slag på marknaden. Skivan som är konstruerad för gradning, skårning och ytslipning av stål och rostfritt stål, har varit särskilt framgångsrik inom stålbyggnads-, skeppsvarvs- och gjutningsindustri. 

Anledningen till framgångarna med CERABOND X är TYROLITS unika bindningsteknik. Tekniken binder samman de keramiska kornen på ett sätt som ger skivan helt unika egenskaper. 

TYROLIT är 100 år gammalt och vi har utvecklat vår bindningsteknik till perfektion ända sedan starten. Det finns många slipskivor med korn av sintrad aluminiumoxid på marknaden, men ingen har samma prestanda som CERABOND X eftersom ingen kan binda kornen på samma sätt som vi gör, säger Wolfgang Gruendler, produktchef på TYROLIT. – Vi är enormt stolta över den här produkten. För oss är CERABOND X mer än bara en slipskiva, det är en symbol för banbrytande innovation – en flaggskeppsprodukt som representerar styrkan hos TYROLITS slipprodukter. 

På ett stålkonstruktionsföretag i den kanadensiska provinsen British Colombia utklassade CERABOND X sin största nordamerikanska konkurrent med ett anmärkningsvärt G-värde på 85 %. G-värdet är en parameter som är standard inom industrin och anger volymen för det material som avlägsnats per enhet jämfört med volymen för slitaget på skivan. 

CERABOND X finns tillgänglig i dimensioner från 115 till 230 mm, och i bredderna 4 och 7 mm. 

Kontakta din lokala TYROLIT-återförsäljare för mer information.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT