Foto: Cell Impact.

May 14, 2021

Cell Impact rekryterar ny COO


Med 15 år på Scania i ryggen ska han bidra till uppskalningen av produktionen.

Cell Impact meddelar att Daniel Vallin har utsetts till ny operativ chef (COO) med tillträdesdag 16 augusti 2021. Han efterträder Tord Lätt som tar över rollen som projektchef (CPO) med ansvar för bolagets program för automationsutveckling.

Daniel har en över 15 år lång karriär på Scania CV AB bakom sig, både i ledande positioner och som projektledare. Under dessa år har Daniel byggt upp en gedigen erfarenhet av industriell produktion, grundad i Scania Production System, samt en genuin kunskap kring ledarskap inom tillverkning. Daniels senaste roll var som produktionschef för uppbyggnaden av Scanias nya fabrik för batterimontage till elektriska fordon.

-Att nu få vara med och bygga upp Cell Impacts unika erbjudande inom miljövänlig vätgasteknik skall bli mycket intressant, säger Daniel Vallin. Jag hoppas att min kunskap och erfarenhet inom produktion kan bidra till att Cell Impact blir en betydande aktör i omställningen från fossila bränslen och att vi därmed kan skapa en säkrare framtid för kommande generationer.

-Det känns oerhört tillfredställande att vi har kunnat rekrytera en så erfaren person som Daniel som chef för hela vår operativa verksamhet, tillägger Pär Teike, vd på Cell Impact. Med tanke på den uppskalning som sker av bolagets produktion just nu och den stora tillväxt vi ser framöver kommer Daniels kompetens inom produktion och processutveckling att ytterligare förstärka vår position som global leverantör av flödesplattor.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117