pär teike

Pär Teike. Foto: Cell Impact.

Apr 20, 2020

Cell Impact får order värd 2,9 miljoner


Fördjupar samarbetet med japanska NKC.


Cell Impact AB (publ) får en order från Nakanishi Metal Works Co. Ltd (NKC) värd 2,9 MSEK för formningsverktyg och produktion av flödesplattor.
Projektet syftar till att producera en mindre serie flödesplattor för tester i en vätgasdriven bränslecell. Leverans beräknas ske under tredje kvartalet i år.

-Denna order är speciellt glädjande eftersom våra ingenjörer, i arbetet med att produktionsanpassa kundens design, blev rejält utmanade för att hantera stora design- och konstruktionsutmaningar, säger Pär Teike, vd för Cell Impact. Beställningen är ett uttryck för att vår kunskap och innovativa produktionsmetod möjliggör formning av väldigt krävande flödesplattor.

-Tillsammans med NKC går vi djupare in i krävande projekt som starkt indikerar att vår kunskap och formningsteknik har ett stort kundvärde, fortsätter Pär. Dessa projekt stärker vårt erbjudande med en produktionsteknik som kommer att leda till både billigare och effektivare bränsleceller för de fordonstillverkare som väljer att satsa på vätgasteknik.

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor till tillverkare av bränsleceller. Företaget har utvecklat och patenterat en unik metod för höghastighetsformning (adiabatic high-velocity forming) som gör det möjligt att tillverka flödesplattor med mer avancerade mönster, vilket i sin tur skapar mer kostnads- och energieffektiva bränsleceller jämfört med konventionella formningsmetoder.

NKC  • Jul 7, 2020

    Industrins orderingång ökade i maj

    Nyheter Totala orderingången ökade men trots det uppvisade en majoritet av industrins delbranscher negativa utvecklingstal på månadsbasis.
    5
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT