Cell Impacts fabrik i Karlskoga. Foto: Cell Impact.

Mar 22, 2021

Cell Impact får order på 42 miljoner


Ska leverera både produktionslinje och flödesplattor.


Cell Impact AB har fått en order till ett värde av 42 miljoner SEK från den världsledande bränslecellsleverantören Plug Power Inc på en Cell Impact Forming™ produktionslinje och flödesplattor för leverans 2021.

Produktionslinjen kommer att installeras på Plug Powers Innovation Center i Rochester, New York. Både Plug Powers Innovation Center och Cell Impacts produktionsanläggning i Karlskoga kommer att producera och förse Plug Power med flödesplattor för bränsleceller. Den här dubbla produktionstrukturen syftar till att minska risken i försörjningskedjan genom att implementera flera produktionsställen för flödesplattor.

-Vi är mycket stolta och glada över att ha fått detta erkännande och att få leverera Cell Impact Forming™ till Plug Power. Under årens lopp har vårt samarbete med Plug Power varit en inspirationskälla för Cell Impact och vi är mycket tacksamma över att ha möjlighet att växa med en världsledande leverantör inom bränslecellindustrin, säger Pär Teike, Cell Impacts vd.

-Jag är glad över hur det starka samarbetet mellan Cell Impacts och Plug Powers team utvecklats. Vi ser fram emot att utöka och fortsätta vårt utmärkta samarbete med den här nya produktionslinjen, säger Rick Mason, VP Operations på Plug Power.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT