Foto: Cell Impact.

Jan 8, 2018

Cell Impact får Kinaorder


Ska leverera sina egendesignade bipolära flödesplattor.

Karlskogaföretaget Cell Impact AB (publ) har fått en beställning värd SEK 200 000 på produktion och leverans av Cell Impacts egendesignade bipolära flödesplattor till det kinesiska forskningsbolaget State Power Investment Corporation Hydrogen Energy Development Co. Ltd (SPICHE). Leverans är planerad till andra kvartalet 2018.

SPICHE är ett dotterbolag till State Power Investment Corporation (SPIC), en av Kinas fem största energiproducenter med en produktionskapacitet på 117 GW. SPIC är rankad på plats 368 (2017) på Fortunes lista över världens största bolag och omsätter ungefär 235 miljarder kronor. Dotterbolaget SPICHE är en del av Kinas stora satsning på miljövänligare fordon, det så kallade China New Energy Vehicle Program.

- Denna order i konkurrens med andra leverantörer av flödesplattor är en stark indikation på att Cell Impacts teknologi är konkurrenskraftig och att marknadsbearbetningen i Kina har varit effektiv. Vi ser ordern som ett första viktigt steg i ett samarbete mellan bolagen och gör bedömningen att den kommer att kunna följas av ytterligare beställningar om utvärderingen av flödesplattorna är tillfredställande. Projektet startar så fort den nödvändiga exportdokumentationen är godkänd av den kinesiska tullmyndigheten, säger Pär Teike, VD.

Cell Impacts egendesignade bipolära flödesplatta är tillverkad av ett endast 0,1 mm tunt rostfritt stål och har ett avancerat mönster för att optimera den elektrokemiska processen i bränslecellen. Den ger tillverkare av bränsleceller en möjlighet att snabbt utveckla och testa sina produkter med modern formgivningsteknik av plattor.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  410
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT