Pär Teike, Cell Impact. Foto: Financial Hearings.

Nov 20, 2018

Bränslecellföretaget Cell Impact vässar organisationen


Karlskogabaserade Cell Impact plockar nyckelpersoner. Målet är att bli en ledande leverantör av flödesplattor till bränslecelltillverkare.

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av flödesplattor till tillverkare av bränsleceller. Företaget har utvecklat och patenterat en unik metod för höghastighetsformning som gör bränslecellerna kostnads- och energieffektiva jämfört med andra formningsmetoder. Efter många är av forskning och utveckling av bränsleceller så börjar det ta fart, menar Cell Impact, som har som målsättning att bli en ledande leverantör av flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller.

Nu rekryterar Cell Impact Anders Öberg som teknisk chef (CTO). Anders är 52 år och har en lång och gedigen bakgrund ifrån olika tekniska roller och kommer närmast ifrån Bharat Forge Kilsta AB, där han varit teknisk chef sedan 2013.

Med sin erfarenhet ifrån att utveckla produktionsprocesser inom metallformning, parallellt med ett djupt engagemang i kundens behov framförallt inom transportindustrin, blir Anders ett välkommet tillskott inom såväl produktions- och applikationsteknik, skriver Cell Impact i ett pressmeddelande. Han tillträder under november månad.

-Det glädjer mig att kunna rekrytera en sådan vass teknisk kompetens, säger Pär Teike, VD. Anders kommer att ansvara för att utveckla vår teknik i sin helhet, från kundkrav till en effektiv produktionsprocess, i ett läge där vi nu förflyttar oss allt djupare in en kommersialiserings- och produktionsfas.

I oktober startade även Ms. Tingting Guan, som är Cell Impacts första lokala resurs i Kina. Tingting Guan har doktorerat i bränslecellssystem vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och hon kommer tillsvidare att vara baserad i Hangzhou City i Zhejiang-provinsen.

Kina satsar kraftfullt för att komma tillrätta med sina miljö- och utsläppsproblem och den globala bränslecellsindustrin har ett betydande fokus på Kina som en tillväxtmotor för bränsleceller. Kinesiska regeringen har en ambitiös agenda för elektrifiering av transportsektorn. Vätgasbaserade bränsleceller spelar en tilltagande roll i denna satsning och utvecklingen av bränslecellsteknik i Kina är intensiv.

Rekryteringen av Tingting Guan är ett första men viktigt steg för att komma in tidigt på den kinesiska marknaden för vätgasteknik med Cell Impacts världsunika metod för formning av komplexa flödesplattor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Baard Eilertsen och Harriet Lidh.

Vid Cell Impacts bolagsstämma i april invaldes även de nya styrelseledamöterna Harriet Lidh och Baard Eilertsen, tillika bolagets styrelseordförande. Harriet har en gedigen industribakgrund, som bland annat vd för verktygstillverkaren Lidhs Verktyg under många år. Hon är även styrelseledamot i Lideco AB, Jobro Sheet Metal Technology AB, Precomp Solutions AB (publ), Nitator Automotive Group, Kagon AB samt TL Maskinpartner Holding AB.

Baard Eilertsen är elektronikingenjör och med bakgrund inom bolag som Tieto, Wireless Maingate och Alpiq med erfarenhet av att bygga och leverera bra resultat över tid, skriver Cell Impact.

-Att företaget har en så tydlig roll inom bränsleceller gör det hela mycket utmanande och det ska bli riktigt roligt att få vara med på den resa bolaget har framför sig, inte minst med tanke på den växande marknad vi ser internationellt, säger Baard Eiltertsen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT