Foto: Cell Impact.

Apr 17, 2019

Cell Impact får order från stor japansk underleverantör till bilindustrin


Innefattar både utvecklingsprojekt av formningsteknologi och produktion av en mindre serie flödesplattor för utvärdering hos en ledande biltillverkare.

Cell Impact AB (publ) har fått en utvecklings- och teknikvalideringsorder på 3,4 MSEK från Nakanishi Metal Works Co. Ltd (NKC) i Osaka, Japan. Ordern omfattar både ett utvecklingsprojekt av vår formningsteknologi och produktion av en mindre serie flödesplattor för utvärdering hos en ledande biltillverkare.

I beställningen ingår design av en flödesplatta och produktion av en prototypserie för att utvärdera Cell Impacts produktionsmetod för högvolymstillverkning. Om målen med projektet uppnås kommer det att resultera i en ny produktivitetsnivå och en förstärkning av en redan konkurrenskraftig tillverkningsteknik.

- Det här är en mycket signifikant order eftersom den kommer från en ledande global biltillverkare genom NKC efter en rigorös utvärdering av potentialen i vår tillverkningsmetod. Den bekräftar att Cell Impacts produktionsteknik är en kandidat för tillverkning av flödesplattor i stor volym. Om utvärderingen av vår formingsmetod faller väl ut kommer det att öppna för en betydande affärspotential på några års sikt. Vi uppskattar det utmärkta partnerskap och samarbete vi har etablerat med NKC och möjligheten att få genomföra detta projekt tillsammans med dem, säger Pär Teike, VD på Cell Impact.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT