Foto: Cell Impact.

Apr 17, 2019

Cell Impact får order från stor japansk underleverantör till bilindustrin


Innefattar både utvecklingsprojekt av formningsteknologi och produktion av en mindre serie flödesplattor för utvärdering hos en ledande biltillverkare.

Cell Impact AB (publ) har fått en utvecklings- och teknikvalideringsorder på 3,4 MSEK från Nakanishi Metal Works Co. Ltd (NKC) i Osaka, Japan. Ordern omfattar både ett utvecklingsprojekt av vår formningsteknologi och produktion av en mindre serie flödesplattor för utvärdering hos en ledande biltillverkare.

I beställningen ingår design av en flödesplatta och produktion av en prototypserie för att utvärdera Cell Impacts produktionsmetod för högvolymstillverkning. Om målen med projektet uppnås kommer det att resultera i en ny produktivitetsnivå och en förstärkning av en redan konkurrenskraftig tillverkningsteknik.

- Det här är en mycket signifikant order eftersom den kommer från en ledande global biltillverkare genom NKC efter en rigorös utvärdering av potentialen i vår tillverkningsmetod. Den bekräftar att Cell Impacts produktionsteknik är en kandidat för tillverkning av flödesplattor i stor volym. Om utvärderingen av vår formingsmetod faller väl ut kommer det att öppna för en betydande affärspotential på några års sikt. Vi uppskattar det utmärkta partnerskap och samarbete vi har etablerat med NKC och möjligheten att få genomföra detta projekt tillsammans med dem, säger Pär Teike, VD på Cell Impact.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385