Dec 4, 2017

CEJNS nya säkra slangupprullare


Det första steget i slangsäkerhet är att investera i en slangupprullare istället för en lös slang som kan vara en fallrisk.


Vindorna måste vara lätta att använda och fungera, om inte så blir slangen kvar på golvet ändå. Därför var enkel hantering vår första prioritet. Den andra skulle innehålla förbättrade funktioner för ökad säkerhet.

Långsam inrullning

Den farligaste delen på en slangupprullare är kraften i fjädern vid inrullning. Många har blivit skadade på grund av en farlig inrullning. Vanligtvis med personer som träffats av en koppling / verktyg eller skador på omgivningen som på ett fordon. Den nya säkerhetsrullen är utrustad med en stabil centrifugalbroms i trumman, kombinerad med en stark fjäder, vilket ger en långsam och stadig inrullning som är säker både för människorna och föremålen i närheten på arbetsplatsen. Med CEJNs upprullare är du helt säker även om du råkar tappa slangen.

“Vårt fokus har varit att tillverka en säker slangupprullare på alla plan” Ove Gustafsson – Produktchef Air-Tech

Säkert och snabbt slangbyte
Slangbyte har ofta varit en svår och riskabel uppgift. Metallspiralen har en spänning som beror på spiralens vridning och som kan orsaka allvarlig skada för användaren när höljet öppnas. CEJN-rullen har en inkapslad fjäderkassett för att skydda användaren om spolen behöver demonteras.

Eftersom de vanligaste skadorna på slangrullar är en trasig slang på grund av slitage, repor eller vikning, behöver slangbyte vara enkelt och säkert. Slangvindans nya design kräver inte längre att du demonterar rullen för att byta en slang. Nu tar det bara en minut och är helt säkert. För mer information se våra instruktioner om hur du byter slang. De flesta vindorna på marknaden är inte längre användbara när slangen är skadad eftersom slangen inte kan bytas ut. Detta är en mycket dålig investering på lång sikt.

Den mjuka och säkra stoppkulan
Det kan tyckas onödigt att designa en mjuk stoppkula. Men olyckor händer när slangen rullas ut på golvet och någon går på den hårda stoppbollen. Eftersom säkerhet är vårt fokus, var det självklart att göra denna förändring för att eliminera ytterligare olyckor. Ännu vanligare är skador och repor på fordon som orsakas av hårda plast stoppkulor som far omkring. Idag elimineras detta av den mjuka, patenterade gummikulan från CEJN.

Säker låsfunktion
En rulle är tung och vi har sett rullar som av misstag släppt från sin väggmontering och ramla ner på grund av vibrationer. Därför har vi utformat en säkerhetsprint till vår låsknapp för att förhindra att detta händer. Vi har också byggt ett parkeringsläge för högre säkerhet eftersom vi vet att en vinda som står rakt ut i en lokal kan orsaka skador.

CEJN är snabbkopplingsspecialisten med mer än 50 års erfarenhet av snabbkopplingar och tillbehör för tryckluft, hydraulik, vätskor och andningsluft. CEJN har sitt huvudkontor med tillverkning i Skövde och dotterbolag i 16 länder.
 
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT