Vid utformningen av sin nya modell, TransPro 4260, ville företaget göra det lättare för sina kunder att byta redskap och samtidigt lösa några problem vid monteringslinjen. Multi-X från CEJN löste problemen. Foto: CEJN.

Sep 20, 2018

Kopplingslösningar från CEJN löste två problem hos Kärcher


I Tranås har Kärcher-gruppen sin utveckling av produkter mot offentlig sektor.


Kärcher är en välkänd global leverantör av effektiva, resursbesparande rengöringssystem och företaget har mer än 11.000 anställda i över 60 länder. I södra delen av Sverige ligger Tranås, en liten stad där du hittar Kärcher-Belos, ett utvecklingsbolag i Kärcher-gruppen.

Medan Kärcher som helhet täcker en mängd områden inom rengöringsverksamhet för privata konsumenter, har Belos fokus på att utveckla och producera redskap för offentlig sektor.

CEJN träffade försäljningschefen Anders Gabrielsson på Belos för att se hur den nya Multi-X Multiplatta från CEJN fungerar på deras nya maskin.

Läckfritt, smidigt redskapsbyte för slutanvändaren
Ett redskapsbyte måste vara smidigt och rent för användaren och som producent av maskiner för den offentliga miljön, måste utsläppen också beaktas. Anders talar av egen erfarenhet när han tog sig an utmaningen att byta ut utrustning med hjälp av snabbkopplingar under svåra förhållanden.

-Det är kallt, det finns tryck i slangarna och det är svårt att ansluta kopplingarna. Ofta slår du på kopplingarna för att släppa trycket och oljan börjar läcka ut, säger han.

När en ny redskapsbärare skulle konstrueras ville teamet förbättra anslutningsfunktionerna och hitta ett sätt att eliminera problemet med läckande komponenter. Multi-X erbjöd snabbt verktygsbyte, läckagefri lösning och var mer kompakt än andra alternativ på marknaden. Det skulle också eliminera risken för felanslutningar. Inga fler lösa slangar, bara en stabil anslutning som är lätt att använda med en hand. Idag är Multi-X med WEO-anslutningar framgångsrikt implementerade både på framsidan och på baksidan av TransPro 4260.

-Med CEJN Multi-X och WEO sparar vi tid vid monteringen och våra användare får ett snabbt, läckagefritt byte av redskap, säger Anders Gabrielsson.

Multi-X med WEO kopplingar för snabb anslutning
Den andra förbättringen som Kärcher-Belos ville genomföra var på sin monteringslinje. CEJN hade tidigare presenterat sin läckagesäkra WEO-plug-in-koppling. CEJN gav en uppskattning på hur mycket tid Belos skulle spara under montering om man bytte från skruvkopplingar till det snabba WEO-plugin-systemet.

-Eftersom operatörerna på monteringen arbetar i mycket trånga utrymmen var det viktigt att spara tid, förklarar Henric Karlsson, Key Account Manager på CEJN. Förutom att spara tid, skulle WEO vara säkrare, spara utrymme, eliminera läckage och minska framtida slangvridning och därmed förlänga livslängden. WEO har nu implementerats på monteringen med mycket bra resultat.

Samarbete med CEJN
Med CEJN har Kärcher-Belos underlättat verktygsbytet.

-Innan vi hade flera slangar att ansluta, både på framsidan och baksidan. Med Multi-X finns det ingen risk för felkoppling, säger Anders Gabrielsson. Det är snabbt, enkelt och läckagefritt och vi minskar kostnaden.

Det här är första gången de två företagen har samarbetat och allt har gått smidigt.

-CEJN har varit en professionell partner när det gäller rådgivning och de har kommit med råd för nya lösningar, säger Anders. Som ett kvalitetsfokuserat företag letade Kärcher-Belos en likasinnade partner. CEJN står för kvalitet och är en erfaren tillverkare av komponenter. Det är ett starkt varumärke och vi anser att CEJN stärker vårt varumärke genom att öka värdet för våra kunder.

CEJN är en snabbkopplingsspecialist som har mer än 50 års erfarenhet av snabbkopplingar och tillbehör för tryckluft, hydraulik, vätskor och andningsluft. CEJN har huvudkontor och tillverkning i Skövde med 300 anställda. Vid produktionsanläggningen i Lönsboda arbetar cirka 70 personer, där svarvas komponenter till en del av kopplingarna. CEJN har även dotterbolag i 16 länder.

På Kärcher-Belos i Tranås arbetar 16 personer med produktutveckling. Tillverkningen sker i Tyskland.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT