Apr 14, 2016

Caterpillar implementerar Dassault Systèmes industrilösning


Dassault Systèmes, världsledande inom mjukvara för 3D-design, meddelade idag att Caterpillar Inc., världens ledande tillverkare av anläggnings- och gruvutrustning, diesel- och naturgasmotorer, industriella gasturbiner och dieselelektriska lok, har valt att implementera 3DEXPERIENCE-plattformen.

Med industrilösningen "Single Source for Speed" kan Caterpillar virtuellt utvärdera prestanda, kvalitet och hållbarhet för framtida produkter innan de går vidare med fysiska prototyper.

"Single Source for Speed" använder Dassault Systèmes SIMULIA för att virtuellt förutsäga hur komponenter, storskaliga strukturer och kompletta system kommer att bete sig i verkligheten innan faktisk tillverkning och implementering.

Med en djupare förståelse för en produkts verkliga funktion tidigare i produktutvecklingen kan tillverkare av tung utrustning som Caterpillar snabbt upptäcka och lösa designfrågor, utforska designalternativ och bättre uppfylla krav utan att använda fysiska tester.

"Tillverkare av tung industriutrustning och mobila maskiner designar några av de mest komplexa produkterna i världen, och under mycket hårt konkurrensutsatta marknadsförhållanden. Även om simulering redan idag spelar en central roll i testning och validering sker det ofta sent i produktutvecklingen och med hjälp av olika nischverktyg. 3DEXPERIENCE-plattformen hjälper företag som Caterpillar att minska utvecklingskostnaderna och leverera robust produktprestanda till sina kunder", säger Philippe Bartissol, Vice President, Industrial Equipment Industry, Dassault Systèmes.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    62
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT