May 21, 2019

Castrol och Gehring inleder partnerskap


Smörjmedelsföretaget och tillverkaren av verktygsmaskiner vill utveckla framtidens motorutformning.

Castrol, ett av världens ledande varumärken inom smörjmedel, och Gehring, en global tillverkare av verktygsmaskiner, har tillkännagivit att de stärker sitt samarbete genom ett partnerskap som kombinerar Castrols expertis inom smörjmedel och metallbearbetningsvätskor med Gehrings expertis inom precisionsverktygsmaskiner. Gehring är allmänt erkänt som en teknisk ledare för hening av förbränningsmotorer inom fordonstillverkning, men är också innovatör inom tillverkning av drivväxlar för elfordon.

För att kunna möta framtidens utmaning om att kontinuerligt minska koldioxidutsläppen och öka motorns effektivitet krävs en stegvis förändring inom tillverkningen av motordelar. Gehring och Castrol kommer att samarbeta för att utforma heningsverktyg, heningsvätskor och nya digitala system för vätskeövervakning. Detta kommer att möjliggöra större noggrannhet i tillverkningen och medföra möjligheter för användning av nya material i framtida motorutformning.

Mathias Buschbeck, Global Industrial Leader på Castrol, säger: ”Detta är en spännande tid för leverantörer i fordonsindustrin. Genom att arbeta tillsammans för att pusha gränserna i våra respektive teknologier öppnar detta partnerskap möjligheter att samutveckla produktutbud, som hjälper fordonstillverkare att besvara nya trender inom transportbranschen.”

Dr Sebastian Schöning, vd på Gehring Group, konstaterar: ”Gehring Group bidrar till minskning av koldioxidutsläpp från moderna motorer med våra innovativa teknologier och vill förbättra varje del av hela produktionssystemet. Detta partnerskap kommer därför att driva oss framåt gällande optimering av vätska och digitala övervakningsmöjligheter. Vi ser fram emot ett framgångsrikt samarbete.”

De två företagen utforskar redan hur de kan öka effektiviteten i förbränning och smörjning genom utveckling av nya lösningar för att optimera bearbetning av och ytfinhet i cylinderblock. Ytstrukturen i cylinderblock måste vara perfekt utformad för att absorbera så mycket motorolja som möjligt samtidigt som den bibehåller de friktionsegenskaper som krävs för en idealisk bränsleförbränning. Detta partnerskap kommer att möjliggöra större noggrannhet i tillverkningen och medföra nya möjligheter för användning av nya material i framtida motorutformning.

Castrol är en del av BP-koncernen och levererar till kunder och konsumenter i fordonsindustrin, marin-, tillverknings- och energisektorerna. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT