Foto: Carlstad Machinetool.

Nov 2, 2018

Uppdraget: Att flytta Motala Verkstad Group


När Motala Verkstad Group beslutade flytta produktionen från Malmö, var det Karlstadsföretaget som fick uppdraget.

I maj 2018, när Motala Verkstad Group fick en ny majoritetsägare i LMK Forward AB, sjösattes ett omfattande investerings- och åtgärdsprogram i verkstadsgruppen.

Investeringsprogrammet syftar till att förstärka MVG personellt och maskinellt genom tillförande av nya kompetenser och uppgradering av maskinparken.

Åtgärdsprogrammet syftar till att förändra organisationen och verksamheten så att MVG på ett effektivare sätt kan möta kundernas krav och framtida utmaningar.

Som ett led i åtgärdsprogrammet konsoliderar MVG verksamheten till tre platser, och flyttar därmed produktionen från verkstaden (FM Industri) i Malmö till övriga verkstäder i Kristinehamn och Motala.

Det är Carlstad Machinetools som har fått uppdraget att leda projektet med flytten. Carlstad Machinetools arbetar tillsammans med Karl Henrys Maskinservice, som är en god partner sedan länge.

Carlstad Machinetools grundades 2010 och Michael Larsson har som före detta maskinbyggare god kunskap om tunga och stora maskiner så som karusellsvarvar och portalfräsar.

-Vi är stolta över att få leda detta projekt för FM Industri och MVG, det är ett fåtal företag i Sverige som klarar av att utföra den här typen av arbete, säger Michael Larsson.

-För att ytterligare adressera effektivitet, konkurrensförmåga och lönsamhet på både kort och längre sikt så gäller det som alltid inom vår industri att producera fler produktionstimmar på färre kvadratmeter med hög kvalitet och lägre miljöpåverkan. Därför måste vi nu genomföra några större strukturella förändringar. Produktionen på FM Industri kommer att flyttas och fördelas på de andra tre verkstäderna och vi kommer jobba intensivt med våra kunder i denna förändring för att både vi och kund skall gå stärkta ut ur denna process, sa Daniel Ellison, koncernchef på MVG, tidigare i år.

MVGLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT