Carlsberg Falkenberg.

Feb 6, 2017

Carlsberg investerar 250 miljoner i Falkenberg och Ramlösa


Förbättrad produktionskapacitet och miljö ligger bakom bryggerijättens investeringsprogram på närmare en halv miljard kronor som inleddes under 2016.

 

Carlsberg fortsätter att investera i anläggningarna i Falkenberg och Ramlösa för att modernisera produktions- och logistikverksamheten. Investeringarna kommer leda till förbättrade produktleveranser, en säkrare och mer trivsam arbetsmiljö samt minskad miljöbelastning. 

– Vi investerar i våra produktionsanläggningar i Falkenberg och Ramlösa för en hållbar tillväxt. Genom ett antal strategiska investeringar förbättrar vi vår produktionskapacitet för att kunna möta dagens och morgondagens behov. Investeringarna minskar även miljöbelastningen avsevärt, säger Ted Akiskalos, VD Carlsberg Sverige.

Efter att ha infört Europas modernaste burklinje 2012 och ett nytt automatiserat lager under 2013 har Carlsberg fortsatt att investera i flera större och mindre projekt i produktionsenheterna i Falkenberg och Ramlösa.

Investeringen på totalt 180 miljoner kronor omfattar ny lagerbyggnad som drastiskt kommer att minska behovet av externlager, vilket i sin tur kommer att förbättra kvaliteten i företagets leveranser samt minska transporterna mellan olika lager. Transporterna minskar med 150 000 km, vilket motsvarar 60 000 liter diesel och 170 000 kg CO2.

Övriga investeringar under 2016 – 2017 omfattar bland annat:

 • Uppdatering av laserstyrda automatiserade truckar
 • Flaskblås för små PET-flaskor i Falkenberg vilket kommer att minska transporterna till en tiondel vad gäller små PET-flaskor, och därmed minska miljöpåverkan. Minskningen av CO2 är 90 ton per år.
 • Tappning av öl och cider på PET-flaskor
 • Uppdatering av vattenbehandlingen i Ramlösa
 • Ny värmepanna för att säkerställa optimal användning av biogas från spillvatten
 • Ny tappningslinje för bag-in-box-läsk för restaurang- och servicehandeln

Carlsberg har starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hög kompetens som sträcker sig 300 år tillbaka i tiden. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder. 

 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT