Foto: Saab.

Dec 5, 2016

Carl-Gustaf order till Saab


Beställningen innebär Saabs fjärde kund på vapensystemet Carl-Gustaf sedan lanseringen i slutet av 2014.

Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett avtal gällande leveranser av det nya bärbara vapensystemet Carl-Gustaf M4. Leveranser kommer ske under 2017.

Det nya systemet har samma effektivitet och mångsidighet som tidigare versioner av det beprövade vapensystemet men den lättare konstruktionen (vikt under 7 kg), skotträknaren och dess intelligenta förmågor, som intelligenta siktesystem och programmerbar ammunition, ger soldaten betydande förmågehöjningar avseende flexibilitet och mobilitet.

-         Med M4-versionen får kunden ett vapensystem med den absolut senaste teknologin och med en förbättrad ergonomi vilket ger dem en ökad taktisk förmåga att hantera ett flertal olika situationer, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Med den här beställningen har Saab ytterligare en kund på Carl-Gustaf-systemet men också sin fjärde kund på den senaste M4-versionen sedan den lanserades på marknaden i slutet av 2014. Den första beställningen på Carl-Gustaf gjordes av Slovakien 2015. Samtidigt lade ytterligare två länder beställningar på systemet i utvärderings-och kvalificeringssyfte.

Branschens karaktär och omständigheter som rör produkten och kunden gör att ytterligare information om kunden inte kommer att offentliggöras.

Carl-Gustaf-systemet har en lång och framgångsrik historik världen över och det har kontinuerligt moderniserats och anpassats till användarnas förändrade behov.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT