Alla Canons flatbäddsskrivare kommer att tillverkas i Tyskland. Foto: Canon.

Oct 12, 2018

Canon samlar tillverkningen av flatbäddsskrivare i Europa


Anläggningen i tyska Poing utökas för att även ta över tillverkningen från Vancouver, Kanada.

 

Canon har utvidgat sin tillverkningsanläggning i Poing (München, Tyskland) och samlar den globala produktionen av sina utskriftssystem för flatbädd i Europa. Detta breddar både omfattning och effektivitet, som stöd för fortsatt tillväxt.

Genom att koncentrera flatbäddstillverkningen till ett enda ställe, i nära anslutning till forsknings- och utvecklingsteamen för bläckstråleteknik, vill Canon få fart på framtida innovationer. Innovationer som innebär fördelar för kunder inom grafisk verksamhet och industriellt tryck.

Redan nu tillverkar Canon sina Océ Arizona flatbäddsskrivare på anläggningen i Poing. Sammanförandet av all produktion till ett enda ställe innebär alltså att man kan utnyttja befintliga expertkunskaper inom bläckstråleteknik och även den etablerade infrastrukturen i Europa. Både arbetsstyrkan i Poing och forsknings- och utvecklingsteamet i Venlo, Nederländerna, kommer att utökas för att stötta tillverkningsövergången från Vancouver, Kanada.

Den utökade produktionslinjen innehåller specialverktyg, distributions- och klimatkontrollerade anläggningar för montering av känsliga komponenter, stod klar i slutet av september 2018. Canons avsikt är att höja flatbäddsproduktionen med över 30 % och färdigställa tre Océ Arizona-skrivare per dag från oktober 2018.

Den här tillverkningsutvecklingen stöds genom uppgraderade prototyplaboratorier och testanläggningar i Venlo, och ett utökat leverantörsnätverk i Europa och Nord- och Sydamerika. Allt för att bredda Canons globala leverantörskedja för storformatslösningarna. Flytten till Poing kommer att förkorta ledtiderna från beställning till leverans och installation för kunder i Europa, och service och support kommer också att samordnas.

Matteus Celinski, Sales Manager på Canon Svenska kommenterar: ”Genom att flytta all flatbäddsproduktion till en central europeisk anläggning vill vi bygga vidare på vår starka marknadsställning, utveckla nya idéer och driva innovation. Detta säkerställer att Océ Arizona-serien fortsatt kommer att spela en huvudroll för att kunderna ska kunna utvecklas på en ständigt föränderlig marknad, till exempel genom att öka deras produktion och ge tillgång till nya tillämpningsområden.

Alltsedan lanseringen av Océ Arizona flatbäddsskrivarserie för mer än tio år sedan, har Canons fortlöpande innovationer inom flatbäddsteknik gjort det möjligt för kunderna att utforska nya intäktsmöjligheter utöver traditionella skyltar och grafiska produkter, och dra nytta av trenden för massanpassning. Idag finns 7 000 Océ Arizona-skrivare installerade över hela världen och ungefär en av fyra Océ Arizona-användare producerar andra applikationer än grafik, till exempel tryckt inredningsdekor, små upplagor av anpassade förpackningar och andra dekorprodukter. För kunder som arbetar med korrugerat material eller krävande skeva material som plywood, introducerade Canon år 2017 HFV (High Flow Vacuum) som stöd för höjd produktivitet, kvalitet och användning av ett material som har ett lägre pris.

Canon strävar efter kontinuerlig innovation i sin portfölj med storformatstekniker. Fokus ligger alltid på att leverera bättre produktivitet, kvalitet, mediaflexibilitet och lägre total ägandekostnad för kunderna och att förstärka processautomatiseringen från början till slut.

Matteus Celinski sammanfattar: ”Under de senast 16 åren har kreativiteten och entusiasmen hos vårt team i Vancouver varit ett viktigt bidrag till framgången med den prisbelönta Océ Arizona-serien. Med dessa gedigna erfarenheter av flatbäddsteknik, kompetenskoncentration, kunskaper och tillverkningskapacitet i Europa får vi möjlighet att utveckla våra erbjudanden inom bläckstråleutskrift med flatbädd ännu mer. Med den här strategiska flytten och de investeringar den för med sig kommer Canon att stå förberett för framtida tillväxt inom storformat. Och vi kommer att kunna ta fram högteknologiska lösningar som hjälper våra kunder att få spännande tillväxtmöjligheter inom grafik, tryckt dekor och förpackningar.”

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT