Sandvik Coromants senaste InvoMilling™ CAD/CAM-programvara erbjuder fler möjligheter att tillverka kugghjul med femaxliga fleroperationsmaskiner.

Jan 10, 2018

CAD/CAM-programvaran InvoMilling™


Programvara för kuggtillverkning från Sandvik Coromant drar nytta av hela kapaciteten hos femaxliga fleroperationsmaskiner.

Skärverktygsspecialisten Sandvik Coromant har utökat sin programvara InvoMilling™ med nya, smarta funktioner. Den senaste versionen av den användarvänliga CAD/CAM-lösningen för snabb och enkel NC-programmering erbjuder ännu fler möjligheter vid kugghjulstillverkning i femaxliga fleroperationsmaskiner. Med start i slutet av 2017 kommer kunder också att kunna använda programvaran för att producera raka koniska kugghjul och pilkugghjul.

InvoMilling™ utnyttjar maskinernas rörelseenergi för att underlätta flexibel tillverkning av kugghjul och splines med kvalitet 6 eller högre (i enlighet med DIN 3962). Efter att nödvändiga kuggdata har angetts, fastställer det intuitiva CAD/CAM-programmet vilka bearbetningsstrategier som är bäst och genererar sedan ett CNC-program för tillverkning av olika kuggprofiler med bara några få standardprecisionsverktyg. Programmet har även utmärkt grafik och flera funktioner för att skapa och simulera olika fräsmönster.

Förutom de kommande alternativen för pilkuggar, kugghjul med pilformiga kuggar (med eller utan mellanrum) och raka koniska kugghjul (slutet av 2017), har den senaste versionen av InvoMilling™ även en funktion för flankjustering. Denna kan användas för toppavlättning och bombering i både flank- och profilriktning, samt för justering av spiral- och pressvinkeln. Flera förbättringar har också gjorts för verktygen. Till exempel har anpassade verktyg lagts till i verktygsbiblioteket.

”I och med de nya programfunktionerna och verktygsoptimeringarna ger vi kunderna fler möjligheter för kuggtillverkning i små och medelstora serier. Processerna blir snabbare, flexiblare och effektivare”, säger Jochen Sapparth, Product Manager InvoMilling™ CAD/CAM på Sandvik Coromant. ”Samtidigt utökar vi antalet applikationer som kan utföras medfemaxliga fleroperationsmaskiner.”

Med InvoMilling™ från Sandvik Coromant är det möjligt att producera olika kuggprofiler med bara några få precisionsverktyg i standardutförande.

Förutom de utökade funktionerna i den senaste InvoMilling™-programversionen har Sandvik Coromant även tagit fram flera verktygsförbättringar.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT