Pär Tornemo, vd för Yaskawa Nordic och Alex Åkesson, vd för Åkesson Bygg, skriver under kontraktet för byggentreprenaden. Foto: Yaskawa.

Sep 20, 2017

Byggstart för nya fabrikslokalerna i Torsås


40-miljonerssatsningen beräknas stå klar redan nästa sommar.


Yaskawa Electric Corporation i Japan har tidigare i år beslutat att bygga ut tillverkningsenheten i Torsås. Det är en helt ny industribyggnad på ca 2000 kvm kommer att byggas och den beräknas bli klar till sommaren 2018.

Kommunens färdigställande av marken för tillbyggnaden har gått planenligt. Man har redan gjort klart ytan för nya parkeringsplatser och robotlagret har flyttats för att ge plats åt tillbyggnaden. Det betyder att uppdraget nu kan övergå till byggföretaget Åkesson Bygg AB. På måndagen den 18 september skrev båda parter under kontraktet för byggentreprenaden så att själva byggarbetet kan börja.

Den japanska koncernen Yaskawa har en ambitiös expansionsstrategi i Europa. Utöver satsningen i Torsås bygger Yaskawa också en helt ny robotfabrik i Slovenien, och man kommer också att utöka verksamheten i Frankrike.

Yaskawa Nordic AB är Nordens största systemhus för robotiserade automationslösningar. Företaget grundades på 70-talet i Torsås och är idag en del av Yaskawa Electric Corporation, en av världens ledande tillverkare av industrirobotar, el- och servomotorer samt styrsystem, med över 350 000 MOTOMAN-robotar installerade över hela världen.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT