Johan Suup. Foto: Svensk Verkstad/Charlotta Hörnqvist.

Jan 3, 2017

Busstillverkaren plockar ny vd


Vässar organisationen för industriell serieproduktion.

Som ett led i arbetet att förbereda Hybricon Bus System AB (publ) för industriell serieproduktion har Johan Suup från A Teknik rekryterats som ny vd. Nuvarande vd Fredrik Jonsson tar klivet till arbetande styrelseordförande.

– Vi är mycket nöjda med denna förstärkning av vår organisation. Johan Suups industriella kompetens och breda erfarenhet från fordonsindustrin är central för vårt nästa steg, med fokus på produktion, kostnader, teknik och kvalitet, säger Hybricons styrelseordförande Torstein Bratvold.

Som Umeåbo är det ett sant privilegium att få förtroendet att leda arbetet med våra elbussar, säger Johan Suup om sitt nya uppdrag.

Jag har å yrkets vägnar haft kontakt med Fredrik i över tio år och känner tillförsikt att vi tillsammans kommer att ta Hybricon vidare till nästa steg.

Johan Suup har tidigare varit vd för fordonsindustriföretaget A Teknik, som fram till 2012 var ett dotterbolag till börsnoterade Duroc, samt fabrikschef på ett skogsmaskinsföretag.

Nuvarande vd Fredrik Jonsson kommer fortsätta sitt engagemang i Hybricon i rollen som arbetande ordförande. Nuvarande styrelseordförande Torstein Bratvold övergår samtidigt till ordinarie ledamot. 

Jag är glad att ha slutfört rekryteringen och kunna välkomna Johan. Jag kommer nu kunna ägna ännu mer av min tid till försäljningsarbetet och säkra nya ordrar, säger Fredrik Jonsson.

Johan Suup tillträder som vd
under första kvartalet 2017. Fram till dess kommer Fredrik Jonsson fortsätta vara vd. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT