Tommy Andersson. Foto: Bulten.

Nov 23, 2018

Bulten tecknar mångmiljonkontrakt med europeisk biltillverkare


Stärker sin position som fullserviceleverantör på marknaden för elektriska fordon.

Bulten tecknar ytterligare ett kontrakt för drivlina till elbil med en betydande europeisk fordonstillverkare. Kontraktet uppgår initialt till cirka 5 miljoner EUR per år med start 2020 och sträcker sig över 5 år.

-Att vi vinner ett andra FSP-kontrakt för drivlina till elbil under en så kort tidsperiod bekräftar att det arbetssätt och den kompetens som Bulten har inom detta område erkänns och uppskattas av stora fordonstillverkare, säger Tommy Andersson, VD och koncernchef för Bulten.

De viktigaste drivkrafterna för att vinna detta kontrakt är Bultens ledande position inom elfordonsmarknaden tillsammans med många års erfarenhet av att möta och överträffa kundernas förväntningar för leveranser av fästelement till fordonsindustrin.

Kontraktets initiala årliga värde är cirka 5 miljoner EUR för att sedan följa fordonens volymkurva. Leveranserna förväntas starta i september 2020 för att successivt öka till full kapacitet 2021, och sträcker sig över en period om 5 år.

FSPLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  6
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  11
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  14