Tommy Andersson. Foto: Bulten.

Nov 23, 2018

Bulten tecknar mångmiljonkontrakt med europeisk biltillverkare


Stärker sin position som fullserviceleverantör på marknaden för elektriska fordon.

Bulten tecknar ytterligare ett kontrakt för drivlina till elbil med en betydande europeisk fordonstillverkare. Kontraktet uppgår initialt till cirka 5 miljoner EUR per år med start 2020 och sträcker sig över 5 år.

-Att vi vinner ett andra FSP-kontrakt för drivlina till elbil under en så kort tidsperiod bekräftar att det arbetssätt och den kompetens som Bulten har inom detta område erkänns och uppskattas av stora fordonstillverkare, säger Tommy Andersson, VD och koncernchef för Bulten.

De viktigaste drivkrafterna för att vinna detta kontrakt är Bultens ledande position inom elfordonsmarknaden tillsammans med många års erfarenhet av att möta och överträffa kundernas förväntningar för leveranser av fästelement till fordonsindustrin.

Kontraktets initiala årliga värde är cirka 5 miljoner EUR för att sedan följa fordonens volymkurva. Leveranserna förväntas starta i september 2020 för att successivt öka till full kapacitet 2021, och sträcker sig över en period om 5 år.

FSPLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  288
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  391

 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  15