Sep 5, 2016

Brogren Industries AB utökar sin maskinpark från DMG MORI


Brogren Industries AB i Älvängen har tecknat avtal om köp av 2 stycken 5-axliga DMC 65/RS3 maskiner från DMG MORI Sweden AB. Maskinerna är av typen monoBLOCK®. De 2 blir nummer 14 och 15 som man köper från DMG MORI, alla i 5-axligt utförande.

-Vi har en hög orderingång, så vårt beslut att investera är naturligt, säger Börje Andermård. Att vi valt samma leverantör beror mycket på det breda program av 5-axliga maskiner som DMG MORI har. Med de här 2 maskinerna kommer vi att ha 5 olika modeller och storlekar, alla 5-axligt utförande.

Brogren Industries AB arbetar inom 3 olika segment, Aerospace, Gas Turbines och Parts. Företaget har utvecklats till ett komplett teknikföretag med produktion av avancerade detaljer med höga kvalitetskrav oftast i mycket svårbearbetade material.

-Kunderna ställer stora krav på kvalitet, därför har vi lagt mycket energi på att öka kompetensen på vår personal. Vi har också genomfört många certifieringar som krävs för att vara på den här nivån. Vi är som exempel ett av få företag som är certifierade att tillverka detaljer till flygindustrin, det är vi mycket stolta över, avslutar Börje.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  393
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  85
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT