Brickpack

Foto: Brickpack.

Jun 18, 2019

Brickpack utökar maskinparken


Senaste investeringen är en robotsvetsanläggning.

Brickpack har investerat i en svetscell som klarar att svetsa detaljer upp till formatet 1500x1000 mm och 500 kg. Det är en komplettering till befintlig maskinpark för att skapa utökade möjligheter för plåtbearbetning.

Investeringen omfattar en Fanuc 6-axlig svetsrobot med räckvidd på 2028 mm. CMT - Cold Metal Transfer för att få rena svetsfogar samt för att minimera svetssprut. Hög produktionshastighet med jämn kvalitet.

Brickpacks svetsavdelning består av både manuell svetsning och robotsvetsning. Företaget har startat certifiering enligt svetsstandaren 3834-2 i samarbete med Dekra. 

Samtliga svetsare är licensierande och genomgår svetsprov årligen för att hålla sin licensierade nivå.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  345
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29