Foto: MLT.

May 31, 2018

Brakrekord för svenska MLT Maskin och Laserteknik


MLT PARALIGN-service slog rekord i maj.

MLT Maskin och laserteknik är ett Göteborgsföretag som under de senaste trettio åren siktat på att ha det senaste inom industriell mätteknik. Detta inom områdena vibrationsmätning, lasermätning, 3D-scanning, processmetrologi och balansering. I kombination med produkterna erbjuder de även omfattande, utbildning och service – en av dessa är PARALIGN. I maj månad slog MLT rekord i antal mätdagar.

Maskinuppriktning och lasermätning var ett område som MLT tidigt tog sig an att erbjuda produkter, tjänster och utbildning inom.

Det hela började hösten 2004 när tyska Prüftechnik lanserade mätinstrumentet PARALIGN speciellt utvecklat för parallellitetsmätning av valsar. I samband med lanseringen fick svenska MLT Maskin och Laserteknik sitt eget instrument och började erbjuda omfattande service runt om i Sverige. Idag slår MLT PARALIGN-service ett brakande rekord med 23 mätdagar på en månad. 

Senast MLT slog rekord var året 2014 med 17 mätdagar under en månad vilket då uppfattades som ett stort rekord. Sedan dess har MLT jobbat hårt med att sälja in fördelarna med PARALIGN vilket lönar sig idag.

Förutom det markant ökade antalet mätdagar har mätningarna spridit ut sig över hela världen. Dagens rekord är en global aktion där fyra instrument från olika länder är involverade tillsammans med 8 mätingenjörer. MLT AB har i detta även fått samarbeta med dotterbolaget MLT OY och planeringen inför denna serviceaktion har varit omfattande.

-Jag är jättenöjd. Jag måste säga att jag tycker att MLT är väldigt professionella i sitt arbete och jag håller det högt, säger Kenneth Johansson underhållschef på Munksjö Paper som är en återkommande kund hos MLT.

-Jag rekommenderar MLT till andra. Utvecklingen runt om i världen går i rasande fart och i ljuset av den industri 4.0 omvandling som pågår runt om i Sverige och övriga världen ställs kravet på precisionsmätning högre. Med MLT:s PARALIGN-service blir det möjligt att möta den globala utvecklingen.  

MLT Maskin och Laserteknik är ett företag med ledande expertis inom industriell mätteknik. Med innovativa produkter, tjänster och utbildningar inom områdena: Vibrationsmätning och tillståndskontroll, Lasermätning och Uppriktning, 3D scanning och 3D mätning samt processmetrologi effektiviserar företaget processer. Huvudkontor finns i Göteborg och lokala kontor finns i Södertälje, Arvika och Motala, dotterbolag i Jyväskylä Finland sedan 2012 och Oslo Norge sedan 2017.

MLT har under de senaste 30 åren representerat tyska Prüftechnik AG, vilka är uppfinnarna till axeluppriktning med laser. 

Med en lång rad produkter från starka leverantörer kompletterat  med ett brett utbud av mättjänster och utbildningar strävar MLT mot visionen att bli industrins förstahands val av innovativa mätlösningar.
  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT