Jens Johansson. Foto: Per Norell.

Apr 4, 2017

Bra orderläge leder till nyanställningar för Vindelnföretaget


- Framtiden ser mycket lovande ut, uppger företagets vd.

Tillverkningsföretaget Protab med verksamhet i Vindeln och Nordmaling har en god orderingång. Nu rekryteras ytterligare CNC-operatörer.

— Vi har ett bra orderläge och har ökat omsättningen den senaste tiden, därför behöver vi förstärka vår organisation. Framtiden ser mycket lovande ut, säger Jens Johansson VD för Protab.

Protab är en samarbetspartner inom verkstadsindustrin. Kunderna finns framför allt inom skogsmaskinsindustrin och pumpindustrin. Protab erbjuder skärande bearbetning i CNC-styrda svarv- och fleroperationsmaskiner men även montering av kompletta detaljer.

Idag omsätter Protab cirka 80 miljoner kronor på sina två fabriker i Nordmaling samt Vindeln och har 40 medarbetare. Företagets ägare har en tydlig tillväxtstrategi.

Satsar på gymnasieutbildning för fler medarbetare inom industrin

För att stärka tillgången på arbetskraft presenterade Protab nyligen sin satsning på det nya nationella konceptet med gymnasielärlingar där eleverna får sin yrkesutbildning både på skolan och arbetsplatsen. Utbildningen som sker hos Protab är ett samarbete med Dragonskolans Industritekniska programs lärlingsutbildning i Umeå.

— Protab växer lokalt och våra kunders produkter används globalt. Vi behöver öka tillgången till välutbildad kompetens. Det är vi inte ensamma om utan det är en av branschens stora fokusfrågor för framtiden just nu. Vi behöver fler utbildade killar och tjejer till industrin och utbildningen är ett sätt för oss att bidra till branschens långsiktiga utveckling, berättar Jens Johansson.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT