Produktionsenheten i Älvsjö. Foto: Bosch Rexroth.

May 20, 2021

Nya ägare sökes till fabriken i Älvsjö


Bosch Rexroth vill säkra arbetstillfällen för sina anställda.

Bosch Rexroth har tidigare genomfört liknande projekt och har nu inlett arbetet för att hitta nya användningsområden för fabriken och nya ägarkandidater.

För två veckor sedan presenterade Bosch Rexroth sina planer att slå samman av all produktion av hydraulcylindrar för den europeiska marknaden i Lohr, Tyskland. Det innebär att företaget planerar att lägga ned sin fabrik i Älvsjö innan slutet av 2022. En förändring som påverkar omkring 60 medarbetare.

För att rädda så många arbetstillfällen som möjligt söker nu Bosch Rexroth ett eller flera företag som vill ta över den befintliga maskinparken och de anställda för annan verksamhet. Bosch Rexroth har, på flera platser i Europa, genomfört denna typ av ägarbyte med framgång och hoppas nu på samma goda resultat för fabriken i Älvsjö.

-Beslutet att flytta produktionen av hydraulcylindrar till Lohr är sprunget ur den globala marknadssituationen och har inget att göra med fabrikens produktionskapacitet, effektivitet eller kompetens. Tvärtom är vår fabrik en mycket välfungerande verksamhet med smidiga metoder och processer och framförallt har vi kompetens och erfarenhet som krävs för att ständigt prestera goda resultat, kvalitet och kundnöjdhet, säger Anders Garnell, försäljningsdirektör för Bosch Rexroth i Sverige.

I fabriken produceras idag hydraulcylindrar för industriella applikationer, detta har man gjort i över 50 år och produktionskapaciteten ligger på över 15 000 standardcylindrar per år. Att nyttja maskiner och kompetens för andra användningsområden är något som Bosch Rexroth tror är fullt möjligt men att hitta rätt företag med rätt behov är en utmaning. Bosch Rexroth samarbetar därför med flera externa aktörer såsom Business Sweden och Invest Stockholm för att nämna några. Genom att ta del av olika organisationers kompetenser och nätverk försöker man nu hitta kvalificerade intressenter.

-Vill man dela med sig av tips eller om man själv är intresserad så får man gärna höra av sig. Vårt främsta mål är försöka säkra jobben för våra medarbetare. Därför är vi tacksamma för alla uppslag som hjälper oss till ett lyckat resultat, avslutar Anders Garnell
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    117