Bosch kopplar batteriladdaren till molnet.

Bosch kopplar batteriladdarna till molnet och förlänger batteriernas livslängd.

Jul 9, 2019

Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning


Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.

Batteriets prestanda och livslängd beror på många faktorer, såsom hur ofta den laddas, körstilen och även externa faktorer så som temperatur. Bosch nya molntjänst Battery in the cloud innefattar smarta funktioner som kontinuerligt analyserar batteriets status och vidtar den mest lämpliga åtgärden för att förhindra eller sakta ner åldrandet av batteriets celler. Dessa åtgärder minskar slitage på batteriet, den dyraste delen av ett elfordon, med upp till 20 procent.

– Vår molntjänst kopplas till elfordonet och molntjänstens databaserade tjänster innebär att vi kan förbättra batterierna väsentligt och förlänga deras livslängd, säger Dr. Markus Heyn, styrelsemedlem på Robert Bosch GmbH.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT