Anders Fogelberg. Foto: Flexqube.

Nov 21, 2017

Börsen nästa för industrivagnsföretaget


Med kunder som Autoliv, Scania och Volvo Cars siktar bolaget på att bli världsledande inom materialhanteringslösningar för internlogistik.

Styrelsen för FlexQube AB (publ)  har beslutat att genomföra en nyemission och samtidigt ansöka om notering av Bolagets aktier på Nasdaq First North. 

FlexQube har utvecklat ett patenterat koncept med modulariserade och smarta byggblock som kan kombineras för att skapa kundunika vagnar för materialhantering. I september 2017 hade FlexQube mer än 225 kunder fördelat på 20 länder. Kundbasen består bland annat av Autoliv, Scania, Siemens, Volvo Cars, Cummins och Whirlpool.

För att kunna befästa sin närvaro och möta kundernas efterfrågan och därmed fortsätta växa i snabb takt framöver kommer FlexQube under 2018 att utöka sin säljorganisation och fortsätta utveckla produkten för ökad effektivitet och stärkt marknadsposition och för att förbättra och bygga ut Bolagets logistik- och materialflöde.  Bolagets styrelse ser därför att en notering av Bolagets aktier på Nasdaq First North och en kapitalanskaffning i samband med detta är ett naturligt och viktigt steg.

-FlexQube tillhandahåller industriella vagnar för materialtransport och materialpresentation inom distribution, tillverkning och lager. Med ett unikt produkterbjudande samt digital design- och försäljningsprocess i en fragmenterad miljardmarknad är vi redo att accelerera vår tillväxt ytterligare genom att genomföra denna notering, säger Flexqubes vd Anders Fogelberg.

-Vår innovativa produkt med modulära byggblock är utgångspunkten i vårt kunderbjudande, där vi redan idag har stora och välkända bolag som kunder. Genom våra lösningar sänker kunderna sina logistikkostnader, förbättrar ergonomin och höjer säkerheten för de anställda. Vår målsättning är att bli världsledande på flexibla materialhanteringslösningar för internlogistik.  

Notering på Nasdaq First North beräknas preliminärt till torsdagen den 14 december. Teckning av aktier ska ske under teckningsperioden som sträcker sig från och med den 21 november till och med den 5 december 2017.

I samband med styrelsens beslut om notering på Nasdaq First North beslutade styrelsen att genom nyemission öka Bolagets aktiekapital med högst 133 333,30 kronor genom nyemission av högst 1 333 333 aktier. Nyemissionen beräknas tillföra Bolaget cirka 40 MSEK före emissionskostnader.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT