Med Tritan-Stål kan stål bearbetas betydligt mer kostnadseffektivt jämfört med borrar med två skäreggar.

Jan 18, 2018

Borra stål mer kostnadseffektivt med Tritan-Steel


Med den nya borren Tritan-Steel med 3 skäreggar, kan hål borras avsevärt mer kostnadseffektivt jämfört med borrar med två skäreggar.

Detta uppnås bl.a. av avsevärt högre matning.

Tidigare borrar med två skäreggar har haft en plan tväregg när den skall användas för borrning av stål. Den önskade rundheten och cylindriciteten kunde inte garanteras p.g.a. att borren rör sig längs tväreggen. Detta medför då att förslitningen på skäreggar och stödlister ökar. Rörelsen längs tväreggen förhindras med den nya Tritan-borren som har tre individuella tväreggssegment som säkert centrerar Tritan-Steel borren.

Stabiliteten med Tritan-Steel uppnås p.g.a. helt ny design av huvudskäreggarna. Tack vare stabila skäreggar så minskar förslitningen på borren. Beläggningen är också speciellt anpassad för stålbearbetning. På detta vis har man ökat livslängden avsevärt. Snabb och pålitlig spånevakuering har också åstadkommits med formen på huvudskäreggarna som garanterar korta spånor, och polerade spån- kanaler.
Så som Tritan-Uni som är för universell bearbetning, har även Tritan-Steel visat sin prestanda i svåra borrapplikationer, som t.ex. borrning med sned ingång upp till 12° med en längd på 5xD som körs utan problem.
Tritan-Steel finns tillgänglig från Ø 4 upp till Ø 20 i längderna 3xD, 5xD, 8xD och 12xD.

För mer information kontakta Colly Verkstadsteknik AB, 08-703 01 00, www.collyverkstadsteknik.se
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT