Oct 26, 2016

Börje Ekholm blir ny vd för Ericsson


Investors tidigare vd tar över krisdrabbade Ericsson.

Investors tidigare vd Börje Ekholm har utsetts till ny vd och koncernchef på Ericsson, enligt ett pressmeddelande.

Han tillträder posten den 16 januari 2017. Ekholm sitter sedan tidigare som ledamot i bolagets styrelse.

"Jag är mycket nöjd med utnämningen av Börje Ekholm. Han har genuin insikt och förståelse både för de tekniska och affärsmässiga konsekvenserna av den pågående konvergensen inom telekom, IT och media. Som ledamot av Ericssons styrelse under mer än ett decennium har Börje Ekholm stor insikt i de utmaningar och möjligheter som Ericsson står inför", säger styrelsens ordförande Leif Johansson, i en kommentar.

Helena Stjernholm, vd i Industrivärden som är en av Ericssons större ägare, säger i en kommentar till utnämningen: ”Från Industrivärdens sida är vi glada att Ericsson nu får en ny VD på plats som har bred och mångårig erfarenhet av teknikbolag på en global arena, med djup kunskap om såväl telekombranschen som Ericsson. Vi delar styrelsens uppfattning att Börje Ekholms bakgrund och bevisade förmåga att skapa värde gör honom till en utmärkt VD för Ericsson.”

I syfte att ytterligare stärka VDs intressegemenskap med aktieägarna, kommer Industrivärden och Investor, enligt ett pressmeddelande, att ingå ett optionsavtal med Börje Ekholm.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123