Foto: Bombardier.

Aug 9, 2017

Bombardier tecknar mångmiljonkontrakt för tillverkning i Västerås


Affären sker via Bombardier Transportations kinesiska joint venture Bombardier NUG Propulsion System.

Det är Bombardier Transportations kinesiska joint venture Bombardier NUG Propulsion System Co. Ltd. (BNP), som har tecknat två kontrakt med kinesiska New United Group (NUG). Det framgår av ett pressmeddelande.

BNP ska tillhandahålla framdrivnings- och kontrollutrustning avseende 264 vagnar i tunnelbanan i Nanchang och utrustningen ska levereras från Bombardier Transportations anläggningar i Västerås och Changzhou i Kina.

Kontrakten är värda cirka 204 miljoner kinesiska yuan (cirka 26 miljoner euro), från vilken Bombardier Transportation direkta andel i kontrakten värderas till cirka 23 miljoner kronor.

Bombardier Transportation äger 50 procent i joint venture-bolaget som bildades 2013.

I och med detta kontrakt har totalt 22 städer i Kina valt Bombardiers framdrivningsteknologi för sin växande kollektivtrafik, bland andra Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzhen, Tianjin, Xiamen, Lanzhou, Chengdu och Urumqi.

Loading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    83

SENASTE NYTT