Härdtekno

Svalning av rör. Foto: Härdtekno.

Jun 14, 2019

Bodycote förvärvar Härdtekno


En värmebehandlingsspecialist som stärker både den geografiska täckningen och kapaciteten i Bodycote-gruppen.

Bodycote har förvärvat Härdtekno AB i Kristinehamn av Driconeq AB per den 11 juni 2019.

Bodycote är världens ledande värmebehandlingsföretag med 180 enheter i 21 länder. I Sverige finns 12 enheter med en bred portfölj av moderna tjänster. Förutom ett komplett program av värmebehandlingstjänster erbjuder man även Het Isostatisk pressning (HIP), metoder för behandling av rostfritt stål (Kolsterising) och ytbehandling.

Härdtekno AB är specialiserat på värmebehandling - härdning av stål, med dimensioner från några gram upp till 3 ton, beroende på process och ugn.

-Vi tycker att detta är spännande, säger Mikael Fällström, vice president för Bodycote, till Svensk Verkstad. Härdtekno har sedan starten 2004 utvecklats väldigt positivt och har ett stark ställning i sitt geografiska område med ett gott renommé. Både den tekniska och marknadsmässiga profilen passar väl in i Bodycote Sveriges befintliga verksamhet. Med förvärvet stärker vi vår geografiska täckning samtidigt som vi kan erbjudare högre kapacitet och tillgänglighet för våra kunder.

Härdtekno i Kristinehamn får ny ägare. Foto: Härdtekno.

Härdtekno har sedan starten 2004 snabbt vuxit i omsättning och sysselsätter i dagsläget 13 personer med stor yrkeserfarenhet inom värmebehandling. Ugnsparken består av 16 ugnar och övrig kringutrustning i vilka de flesta förekommande processer kan utföras. All värmebehandlingsutrustning är med den senaste teknologin. 

Nu kommer verksamheten att drivas av Bodycote Värmebehandling AB, men den dagliga verksamheten på Härdtekno kommer inte att förändras och de vanliga kontakterna på kommer att vara tillgängliga som vanligt.

-Vi ser fram emot att utvecklas tillsammans och ser med tillförsikt framåt, säger Mikael Fällström på Bodycote.

Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT