Northvolt

Foto: Northvolt.

Nov 25, 2019

Så mycket har BMW investerat i Northvolt


Biltillverkaren, som mångmiljonsatsat, räknar med batterileveranser från batterifabriken i Skellefteå år 2023.

BMW satsar 650 miljoner kronor i svenska Northvolt – varav runt 500 miljoner som delägare i somras. Det avslöjar Dagens Nyheter. Nu siktar biltillverkaren på att köpa batterier från Skellefteåfabriken 2023. 

– Vi inleder förhandlingar tidigt nästa år. Inget är klart men det ser bra ut, säger Andreas Raith, chef för BMW:s battericellsteknik i München. 

– Northvolt har en tuff och ambitiös plan som de än så länge håller, säger han.

BMW var en av de första investerarna i Northvolt. Biltillverkaren gick in med 10 miljoner euro, för att tillsammans med bland andra ABB och Scania, stötta när batteriföretaget skulle bygga upp ett laboratorium i Västerås.

Just nu är Northvolt i den första utvecklingsfasen av sina battericeller. Validering av de första battericellstesterna i Västerås pågår och efter jul räknar man med att gå in i nästa fas då affärsbeslut som volym, pris och leverantörer ska tas, inför en produktionsstart.

År 2023 räknar BMW med att köpa batterier från Northvolts fabrik i Skellefteå.

BMWLoading...

MEST LÄSTA

    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    84

SENASTE NYTT