BMW München

Produktionsanläggningen i München. Foto: BMW.

Sep 20, 2019

Uppgift: 6000 får lämna biljätten


En del i besparingsprogrammet som ska kompensera biltillverkarens ökade kostnader för elbilsutveckling.

BMW AG planerar att dra ned 6000 tjänster i Tyskland fram till år 2022, som en del i företagets pågående besparingsprogram. Det rapporterar Manager Magazin enligt Bloomberg News. Enligt tidningen rör de flesta tjänsterna biltillverkarens huvudkontor i München.

Billtillverkarens pågående besparingsprogram om 12 miljarder euro ska kompensera för de ökade utgifterna i samband med utvecklingen och introduktionen av 25 elektrifierade modeller. BMW vill ta upp kampen mot konkurrerande Mercedes-Benz samtidigt som den europeiska bilförsäljningen minskade kraftigt i augusti och marginalerna i branschen pressas.

Enligt Manager Magazin tänker också Klaus Froehlich, styrelseledamot och ansvarig för forskning och utveckling, lämna nästa sommar eftersom han inte vill arbeta med den nya verkställande direktören Oliver Zipse.

BMW    Annons
  • Svetsproduktivitet i toppklass med X5 FastMig

    Svetsarens yrkesskicklighet är självklart grundläggande för snabb och effektiv svetsning, men den kan inte utnyttjas fullt ut om den inte matchas med rätt utrustning. Hur kan en svetsmaskin öka bågtidsfaktorn och skapa en produktivitet i toppklass?
    108
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT