BMW München

Produktionsanläggningen i München. Foto: BMW.

Sep 20, 2019

Uppgift: 6000 får lämna biljätten


En del i besparingsprogrammet som ska kompensera biltillverkarens ökade kostnader för elbilsutveckling.

BMW AG planerar att dra ned 6000 tjänster i Tyskland fram till år 2022, som en del i företagets pågående besparingsprogram. Det rapporterar Manager Magazin enligt Bloomberg News. Enligt tidningen rör de flesta tjänsterna biltillverkarens huvudkontor i München.

Billtillverkarens pågående besparingsprogram om 12 miljarder euro ska kompensera för de ökade utgifterna i samband med utvecklingen och introduktionen av 25 elektrifierade modeller. BMW vill ta upp kampen mot konkurrerande Mercedes-Benz samtidigt som den europeiska bilförsäljningen minskade kraftigt i augusti och marginalerna i branschen pressas.

Enligt Manager Magazin tänker också Klaus Froehlich, styrelseledamot och ansvarig för forskning och utveckling, lämna nästa sommar eftersom han inte vill arbeta med den nya verkställande direktören Oliver Zipse.

BMWLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Familjen Schmidt som i skärande bearbetning

  När Reinar var 7 år svarvade han häftstift medan brodern Erik, 5 år, matade stången från hallen. Idag arbetar tre generationer i familjeföretaget där gängverktyg alltid har varit huvudprodukten.
  346
 • John Ericson MAF Reportage

  Säljaren som blev vd

  Redan som nybakad ingenjör fick han anställning som säljare på maskinhandelsföretaget. Idag är han vd och sätter upp riktlinjerna, men han är inte den som detaljstyr.
  428

 • Teknik

  Nya ATOS 5 Airfoil

  GOM har tagit fram en ny sensor med kort mätavstånd vilket passar bra till bland annat mätning av blad och liknande detaljer.
  14
 • Teknik

  Laserrök - ett hälsofarligt ämne

  Lasermärkning, lasergravering, lasersvetsning med flera är tekniker som vi alla känner till, men hur många av oss känner till att laserröken är ett hälsofarligt ämne?
  29