Blekinge tekniska högskola satsar på marin teknik. Foto: Blekinge tekniska högskola.

Apr 5, 2018

Blekinge tekniska högskola satsar på civilingenjörsprogram inom marin teknik


Den 7 april håller högskolan öppet hus och presenterar bland annat sin nya utbildningssatsning inom ny teknik för fartyg, robotar eller havsbaserad våg- och vindkraft.

Lördagen den 7 april är det öppet hus på BTH. På plats finns lärare och studenter för att berätta om BTH:s samtliga utbildningar. En av utbildningarna som presenteras på öppet hus är det nya unika civilingenjörsprogrammet i marin teknik, som tagits fram i samverkan med Försvarsmaktens dykeri och navalmedicinska centrum. Läraren Oskar Frånberg finns på plats för att berätta om det växande framtidsområdet marin teknik och den eftertraktade kompetens som studenterna får under utbildningen.

Det nya civilingenjörsprogrammet i marin teknik leder till kvalificerat arbete med ny teknik för fartyg, robotar eller havsbaserad våg- och vindkraft som är växande framtidsområden.  

På öppet hus blir det även olika prova-på-aktiviteter, rundvandringar och gratis båttur runt den vackra campusmiljön. Särskilt inbjuden gäst är spelentreprenören Martin Walfisz, före detta student vid BTH. Han föreläser kl 12:00–13:00. Se hela programmet för öppet hus på www.bth.se/oppethus.

Dag: Lördagen den 7 april 2018
Tid: Öppet hus pågår kl 11:00–15:00.
Plats: BTH, Campus Gräsvik, Karlskrona
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  393
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  85
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT