Salvagninis Europachef Tommasso Bonuzzi tillsammans med Björn Ahlqvist , vd för Salvagnini Scandinavia. I bakgrunden tillverkarens fiberlaser L5J. Foto: Salvagnini

Jan 8, 2018

Blechexpo i Stuttgart fortsätter växa


Mässan lockar alltfler internationella gäster, men det gäller inte skandinaverna.

Det var i november som plåtmässan Blechexpo gick av stapeln i Stuttgart.

– Det var faktiskt lite färre skandinaver på mässan i år, menar Björn Ahlqvist på Salvagnini. Så besöksmässigt vart det faktiskt lite sämre för vår del.

Men i nästa andetag konstaterar Ahlqvist att de som kom gjorde deltagandet till en lyckad tillställning.

– Det var bra kvalité på besökarna, säger han.
– Vi sålde faktiskt ett par maskiner på mässan. En B3ATA kantpress med både övre och undre verktygsväxlare till Danmark, och den nya panelbockningsmaskinen P4l-2520 med 203,4 i skänkelhöjd till Sverige.
Att det kom färre skandinaver den här gången kan ha med tiden för mässan att göra, tror Ahlqvist.
– Förra gången arrangerades mässan i september. Den här gången gick den i november, bara en vecka före Elmia Subcontractor. Det hade nog effekt på inte minst svenskarna, som förmodligen prioriterade mässan i Jönköping. Våra kunder är ju utställare där, så förmodligen hade det effekt.
– Men vi lyckades som sagt ändå göra en bra mässa. Vi fick en hel del nya kontakter att bearbeta, så vi är nöjda.

Intercut och Timesavers
– Blechexpo i Stuttgart gör stora framsteg och rankas som nu en av de ledande mässorna i världen inom plåtbearbetning, konstaterar Anders Pettersson, vd för Intercut, som på mässan besökte nya partnern Timesavers.

TEAM Timesavers; Anders Holgersson Intercut, Claus Grud Timesavers Nordic, Paul Hartendorp, vd Timesavers International, Ronald Raats, försäljningschef Timesavers Europa, samt Anders Pettersson, vd Intercut. Foto: Intercut.

– Timesavers International BV från Holland grundades 1939 och har sedan 2000-talet 90 procent av sin verksamhet inom metallbearbetning i Europa. Med stabil utveckling och god service har man idag levererat över 50 000 maskiner, 2016 vann man RED DOT Award, ett prestigefyllt pris för bästa industridesign.

Timesavers erbjuder maskinsystem för avgradning, kantrundning radie 2, polering av yta, oxidborttagning samt borttagning av hårt sittande slagg.

På Blechexpo visade Timesavers sina framgångsrika modeller med roterande borstar 42 RB, som erhöll det prestigefulla designpriset REDDOT.
– Vi gläds mycket åt samarbetet med Timesavers och då speciellt den höga kvalitén på maskinerna, unika kantrundningen och för våra kunder väldigt låga driftkostnader. Timesavers Nordic (i Danmark) gör det enkelt och smidigt att utföra tester och visningar av hela maskinprogrammet.
– Det var första gången jag var på mässan, säger Pettersson. Det är väldigt många hallar, 14 stycken, men mycket mindre än i Hannover och den är lättåtkomlig. Man behöver inte gå så långt över stora torg, utan är mer kompakt. Modernt och bra.

39 280 besökare
Produkt- och tjänsteutbudet på Blechexpo presenterades av totalt 1 336 utställare från 35 länder som möttes av starkt köpintresse av mer än 39 280 besökare från över 116 nationer som lämnade mycket nöjda tillverkare och distributörer både under och efter evenemanget. Å ena sidan ökade internationaliseringen av erbjudanden från Europa och Asien ytterligare. Å andra sidan ökade expertgruppens internationalisering igen markant från 24 procent vid förra mässan till 30 procent.
 • May 18, 2021

  Autoliv bygger ny rattfabrik

  Nyheter Bilsäkerhetsföretaget tillverkar 20 miljoner rattar årligen och satsar på toppmoderna tillverkningsprocesser.
  404
 • May 18, 2021

  LKAB överklagar EU-beslut

  Nyheter EU-beslutet gynnar producenter med stora koldioxidutsläpp, menar gruvföretaget.
  86
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT