Foto: Bito Lagersystem.

Mar 7, 2019

BITO Lagersystem firar tio år i Sverige


Bygger ytterligare en toppmodern fabrik för tillverkning av pall- och hyllställ.

Sedan BITOs inträde på den svenska marknaden 2009 har företaget etablerat sig som en av de fem största leverantörerna av lagerinredning. Totalt har företaget genomfört ett tresiffrigt antal projekt runt om i landet. Några av de större uppdragen på senare år är Varner i Vänersborg, Lidl i Rosersberg och AD Bildelar i Jönköping.

– Vår kundbas i Sverige ökar stadigt. En av framgångsfaktorerna är vår styrka som helhetsleverantör med flexibla lagerlösningar för alla branscher, säger Andreas Bergstrand, säljansvarig på BITO Lagersystem.

BITO Lagersystem ingår i den internationella familjekoncernen BITO-Lagertechnik Bittmann GmbH som grundades redan 1845. Idag har koncernen över 1000 medarbetare och 2,5 miljarder kronor i årsomsättning. De senaste åren har BITO fördubblat produktionskapaciteten för plastlådor och nu bygger man ytterligare en toppmodern fabrik för tillverkning av pall- och hyllställ.

Den nya fabriken byggs i södra Polen, i närheten av Katowice. Första etappen omfattar 14.000 kvadratmeter och produktionsutrustningen kommer att installeras under andra halvåret 2019.

– BITO investerar för framtiden. Vi ser en fortsatt stor tillväxtpotential i Sverige tack vare kundernas efterfrågan på högkvalitativ lagerinredning och effektiva intralogistiklösningar, säger Gustaf Sandahl, vd för BITO i Norden.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT