Bill Gates. Foto: Getty Images, CNBC

Apr 7, 2017

Bill Gates spår om framtidens heta branscher och jobb.


I en intervju för en tid sedan med CNBC, så berättar Bill Gates om att framtidens jobb och branscher tillhör ingenjörer och vetenskapsmän/kvinnor

Ikoniska entreprenören och Microsofts grundare Bill Gates är besatt av framtiden.

Han arbetar ofta med uppfinnare, läser böcker om mänsklighetens framtid och finansierar projekt för att främja samhällen. Och baserat på de uppgifter han samlat, avslutar Gates att personer med tre bakgrunder kommer att vara de mest efterfrågade från och med nu: ingenjörer, vetenskap och ekonomi.

Personer skickliga i dessa ämnen kommer att vara "människorna för förändring för samtliga institutioner," "Jag tror på grundläggande kunskaper inom vetenskap, matematiska färdigheter och ekonomi - en hel del yrken i framtiden kommer att vara mycket krävande på dessa saker,"

Gates säger. Du behöver inte vara expert på kodning eller det periodiska systemet, men att besitta förmågan att tänka hur dessa experter gör, kommer att hjälpa dig oerhört och kommer sannolikt att revolutionera din bransch, säger han.

Det här är kommer vara de hetaste branscherna framöver, enligt Bill Gates:

Artificiell intelligens

Allt som hör ihop med det skulle vara ett spännande karriärval i livet” säger Bill Gates, och tar upp exemplet med Googles AI Deep Mind som vann i spelet Go, mot världsmästaren.

Energi
Innovationerna inom energisektorn kommer att vara monumentala, och det finns många karriärvägar som leder dit vi behöver komma – vilket är ett system som kan tillhandahålla hållbar, billig och pålitlig energi, enligt Bill Gates.

Biotech
Det behövs smarta innovationer för att bekämpa övervikt, cancer och depression menar Bill Gates, som säger att utvecklingen inom biotech går ”snabbare än någonsin.”

Källa: CNBC.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT