Foto: Ford.

Jan 10, 2019

Biljätten Ford drar ned


Tusentals anställda får lämna i Europa.

Biltillverkaren utesluter inte fabriksstängningar för att komma till rätta med lönsamhetsproblemen, rapporterar Bloomberg enligt Di.

"Det kommer att blir betydande förändringar över hela regionen. Vi kommer att titta på alla alternativ", säger Fords Europachef Steven Armstrong i en intervju med Bloomberg.

Ford har enligt uppgift redan aviserat planer på att upphöra med produktionen vid en anläggning i Bordeaux och för samtal med fackföreningar gällande en fabrik i Tyskland. 

Ford lanserade under förra året ett globalt omstruktureringsprogram för att spara 14 miljarder dollar, i de förlustdrabbade verksamheterna i Europa och Asien.

Ford har omkring 54.000 anställda i regionen, främst i Tyskland, Storbritannien och Spanien. 
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  9
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  12
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  15