Foto: Ford.

Jan 10, 2019

Biljätten Ford drar ned


Tusentals anställda får lämna i Europa.

Biltillverkaren utesluter inte fabriksstängningar för att komma till rätta med lönsamhetsproblemen, rapporterar Bloomberg enligt Di.

"Det kommer att blir betydande förändringar över hela regionen. Vi kommer att titta på alla alternativ", säger Fords Europachef Steven Armstrong i en intervju med Bloomberg.

Ford har enligt uppgift redan aviserat planer på att upphöra med produktionen vid en anläggning i Bordeaux och för samtal med fackföreningar gällande en fabrik i Tyskland. 

Ford lanserade under förra året ett globalt omstruktureringsprogram för att spara 14 miljarder dollar, i de förlustdrabbade verksamheterna i Europa och Asien.

Ford har omkring 54.000 anställda i regionen, främst i Tyskland, Storbritannien och Spanien. 
 • Mar 21, 2019

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Reportage Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4
 • Mar 21, 2019

  Dacke Industri förvärvar Optronic

  Nyheter Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Optronic Partner pr AB, som är ledande i Norden inom utveckling och tillverkning av optiska sensorer för industrin.
  8
 • Mar 21, 2019

  Fullt drag i Sandviken

  Branschnytt Över 600 besökare har vallfärdat till Sandvik Coromants Tech Days som nu går in på tredje och sista dagen.
  459
 • Mar 21, 2019

  Goodtech levererar robotsvetscell till Permascand

  Branschnytt Lösningen ger Permascand ökad produktion med lägre bemanning, bra flexibilitet för nya produkter och korta konverteringstider. 
  62
Loading...

MEST LÄSTA

  Annons
 • Låt roboten sköta gradningen

  Gradning är en ständigt återkommande stötesten för alla aktörer i svensk industri. Här finns enorma besparingar att göra, menar Roger Cronholm på Schunk.
  208

SENASTE NYTT

 • Reportage

  Dubbelmässa breddas med automotivefokus

  Den 27-28 mars arrangeras Advanced Engineering parallellt med Elektronikmässan, smart för både utställare och besökare eftersom mässornas målgrupper tangerar varandra.
  4