Sep 9, 2016

Bilindustrin har starkt drag på utvecklingssidan


Bilindustrin har satt utvecklingsavdelningarna i korsdrag, och aldrig förr har vi sett en sådan "kapprustning" mellan bilindustrins giganter.

Å ena sidan tävlas det om förarlösa bilar och utvecklingen där, och på andra sidan i olika hybridlösningar kommer ut från ritborden på utvecklingsavdelningarna i raskare tempo. Är detta kölvattnet av en stark bilkonjunktur eller varför springer alla extra fort just nu? Volvos vd, Håkan Samuelsson, satt för ett tag sedan i tv-soffan hos TV4 och medgav att Volvo har hämtat inspiration och intryck från Teslas framfart, och visst har Tesla drivit på det generella utvecklingstempot - inget snack om den saken.

Detta samtidigt som Mercedes aviserade, från sin utvecklingskammare, en ny hybridserie som kommer under eget varumärke. Mercedes som tidigare varit delägare i Tesla, väcker naturligtvis en ökad nyfikenhet på vad som ska komma från den stjärnprydda utvecklingsavdelingen.

För oss som ligger på trendspaning kan man nog inte undvika förhoppningar från den tidigare konceptbilen F 015 som släpptes för cirka ett år sedan. Denna stilikon har väckt uppmärksamhet och fått 1,8 milj nedladdningar och över 6000 Likes på Youtube. Och som ni säkert vet använder biltillverkare just denna typ av kanaler för att ta temperaturen på oss konsumenter, varför detta kan ses som en första indikation på hur marknaden tar emot Mercedes stilstudie.

En tidigare toppnyhet var även Chris Urmsons avhopp från Googles projekt om självkörande bilar, - Chris innehöll fram till avhoppet den prestigefyllda positionen som CTO i Googles projekt varför detta sätter lite spets på nyheten

Foto: Svensk Verkstad. Johan Sköldberg

BilLoading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

  • Lydia Capolicchio modererade Välkommen Robot. Reportage

    "Våga ta steget till automation"

    Produktionstrender, inspirerande robotcase och säkerhet var några av punkterna när SIS samlade till årets robotevent.
    123