Equinor Mongstad. Bild: Equinor.

Jan 17, 2019

Bilfinger utvalt till storstoppet vid Norges största raffinaderi


Bilfinger Industrial Services Sweden AB har tecknat kontrakt med Equinor Mongstad gällande mekaniska arbeten Mongstads storstopp under hösten 2019.


Ordern omfattar mekaniska arbeten på 87 värmeväxlare och 18 luftkylare, totalt 105 objekt.

Inkluderat i ordern är även rengöring, NDT, interna transporter samt koordinering av externa resurser så som ställning och isolering.

För verkställandet av arbetet kommer Bilfinger ha en egen siteorganisation, inkluderande bland annat platschef, HSE-ansvarig, QA/QC-ansvarig, arbetsledare och administration.

- Vi är mycket stolta över att Equinor Mongstad givit oss förtroendet att medverka som en av deras huvudleverantörer vid storstoppet 2019, säger Mattias Johansson, Turnaround Manager vid Bilfinger Industrial Services Sweden.

Equinor Mongstad är det största raffinaderiet i Norge och medelstort i ett europeiskt perspektiv. Det mesta av raffinaderiets produktion består av bensin, diesel och flygbränsle. Bensinen som produceras vid raffinaderiet är tillräckligt för att täcka runt fyra gånger Norges årliga förbrukning. Cirka 75% av den totala produktionen exporteras.

Bilfinger Industrial Services är en leverantör som erbjuder projektering, service, installation och rena ingenjörstjänster inom områdena mekanik, el, automation och isolering.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • 17137_NORD-NORDAC-PRO-SK-500P-converter Teknik

  Ny frekvensomriktare från NORD

  Med NORDAC PRO SK 500P lanserar NORD DRIVESYSTEMS en serie frekvensomriktare med senaste komponentteknik och ultimata nivåer av funktionalitet, konnektivitet och modularitet. Omriktarna har ett imponerande antal gränssnitt för kommunikation och fältbussar, innovativa egenskaper liksom ett antal expansionsmöjligheter så att de lätt kan integreras i alla typer av automationsarkitektur.
  9
 • Förbättrade prestanda med Silent Tools™ Teknik

  Vibrationsdämpade CoroBore® 825 förbättrar säkerhet och produktivitet

  Specialisten på skärverktyg och verktygssystem Sandvik Coromant lanserar en ny generation CoroBore® 825 vibrationsdämpade finuppborrningsverktyg. Systemet använder Silent Tools™-teknik, med dämpkroppar som är dimesionerade specifikt för att passa alla adapterstorlekar i sortimentet och ge användaren maximala prestanda.
  12
 • Bosch kopplar batteriladdaren till molnet. Teknik

  Bosch förlänger livet på batterier i elfordon med molnlösning

  Battericeller åldras snabbare beroende på livsföring precis som cellerna i människokroppen. Bosch har nu utvecklat en molntjänst som kompletterar det traditionella batterihanteringssystemet i elfordon där laddningsdata från ett flertal elfordon i realtid kan nyttjas för både effektivare och skonsammare laddning.
  15