Equinor Mongstad. Bild: Equinor.

Jan 17, 2019

Bilfinger utvalt till storstoppet vid Norges största raffinaderi


Bilfinger Industrial Services Sweden AB har tecknat kontrakt med Equinor Mongstad gällande mekaniska arbeten Mongstads storstopp under hösten 2019.


Ordern omfattar mekaniska arbeten på 87 värmeväxlare och 18 luftkylare, totalt 105 objekt.

Inkluderat i ordern är även rengöring, NDT, interna transporter samt koordinering av externa resurser så som ställning och isolering.

För verkställandet av arbetet kommer Bilfinger ha en egen siteorganisation, inkluderande bland annat platschef, HSE-ansvarig, QA/QC-ansvarig, arbetsledare och administration.

- Vi är mycket stolta över att Equinor Mongstad givit oss förtroendet att medverka som en av deras huvudleverantörer vid storstoppet 2019, säger Mattias Johansson, Turnaround Manager vid Bilfinger Industrial Services Sweden.

Equinor Mongstad är det största raffinaderiet i Norge och medelstort i ett europeiskt perspektiv. Det mesta av raffinaderiets produktion består av bensin, diesel och flygbränsle. Bensinen som produceras vid raffinaderiet är tillräckligt för att täcka runt fyra gånger Norges årliga förbrukning. Cirka 75% av den totala produktionen exporteras.

Bilfinger Industrial Services är en leverantör som erbjuder projektering, service, installation och rena ingenjörstjänster inom områdena mekanik, el, automation och isolering.
 • May 24, 2019

  Tunga företag bakom Industri-Quizen som tar mark

  Nyheter -Lanseringen av de åtta initiala Quizen inom skärande bearbetning blev snabbt en succé med en tredubbling av besökstrafiken, säger Hans Bergmark, grundaren av kunskapssajten Manufacturing Guide.
  0
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT

 • Bror Tonsjö_Anna Lönnroth Reportage

  Anna mitt i digitaliseringsresan i Kode

  "Jag fick en väldigt bra förman som trodde på mig och jag lovade lära mig och att bli bäst." Nu är hon teamleder på lastbilsnavsgruppen och engagerad i den digitala resan på företaget.
  160
 • Bror Tonsjö_Claes Tengström-1 Reportage

  Smartare produktion hos legotillverkaren i Kode

  Familjeföretaget grundades 1962 och har kunder som Scania, Atlas Copco, Westinghouse och Parker. Nu driver tredje generationen kusiner igenom digitalisering av verksamheten. Läs om deras resa.
  385