Mar 14, 2016

Bildelsspecialisten Setrab övergår till Catia


Setrab, en svensk leverantör av skräddarsydda värmeväxlare och aluminiumkylare för biltillverkare världen över, har gått över till Dassault Systèmes 3DEXPERIENCE-plattform.

För att kunna förverkliga Setrabs vision att utveckla sitt produktutbud och understödja snabb tillväxt, har man ersatt sin befintliga mjukvara med CATIA, Dassault Systèmes lösning för produktdesign, produktutveckling och systems engineering.

Setrab grundades 1968 och har levererat delar till fordonsmarknaden i mer än 40 år, med en kundbas som idag omfattar bland andra lyx- och sportbilsmärken som Lamborghini, Ferrari och Bentley. Setrabs affärsmodell bygger i hög grad på modellspecifik anpassning för begränsade produktionsupplagor vilket gör en flexibel och smidig designprocess nödvändig för konkurrenskraften.

Setrabs produktutveckling, däribland framtagandet av fysiska och digitala prototyper, äger rum i Sverige medan serieproduktionen görs i Polen.

Som en nischad aktör inom ett segment där man konkurrerar med globala storföretag, är en nyckelfaktor för framgång att kunna erbjuda en nära kundrelation med kontinuerligt samarbete inom design och utveckling, samtidigt som kraven på produktivitet och kvalitet är mycket höga. Dassault Systèmes hjälper Setrab att uppnå och överträffa dessa mål.

Setrab fann att viktiga synergier i det tidiga designarbetet kan uppnås genom att använda samma mjukvara som många av deras kunder, samt att den ständigt växande komplexiteten i designmodeller kan hanteras mer effektivt genom Dassault Systèmes CATIA. Detta leder till kortare time-to-market och att Setrab ser möjlighet att erbjuda nya, ledande produkter för fordonsmarknaden.

CATIA implementerades i januari 2016 och flytten har genomförts med stöd av Semcon, en mångårig svensk partner till Dassault Systèmes.

”Skiftet gör att vi kan dra nytta av våra kunders styrkor och garantera högsta möjliga nivå av kvalitet och en hållbar designprocess. I och med att CATIA är den lösning våra kunder föredrar, förenklar och optimerar vi kommunikationen mellan olika aktörer i modell- och designprocessen. Uppgifter som förr krävde timmar kan nu genomföras på tio minuter”, säger Fredrik Serger, verkställande direktör på Setrab. ”Vi kan också utvidga vårt produkterbjudande med målet att bli en mer komplett systemleverantör, vilket stöder vårt mål att dubbla försäljningen inom de kommande fem-sex åren.”

”Setrab är ett utmärkt exempel på att innovation inte är begränsad till storskaliga företag. Vi är stolta att kunna lägga till dem i vår lista över användare av 3DEXPERIENCE-plattformen och bidra till deras fortsatta framgångar”, säger Stephen Chadwick, Managing Director för Dassault Systèmes i norra Europa.
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT