Oct 4, 2016

Bihlers nya LEANTOOL system visas på EuroBLECH


Extremt snabb implementering, mer än 50% minskad verktygstillverkningskostnad och 100% “reproducerbar” omställning.

Tillverkare av stansade och bockade detaljer vet att tid är pengar. Genom att vara först och presentera en komplett, konkurrenskraftig offert till kunden, vinner man affären. Med de servostyrda RM-NC och GRM-NC bock och stansmaskinerna och det nya LEANTOOL konceptet erbjuder Bihler en standardiserad plattform med lösningar för att vara steget före när det gäller konkurrenskraft. Arbetsområdet för de bockade och stansade tråd eller banddetaljerna är klart definierad och bocksekvenserna är enkla att planera.

Enkel konstruktion

Konstruktören följer ett logiskt tema genom att använda Bihlers bNX teknologi, en mjukvara för verktygskonstruktion av bock och stansverktyg. I LEANTOOL konceptet finns något som kallas “standard detaljer”, dessa är specificerade i mjukvarans komponentbibliotek. LEANTOOL konceptet vill hjälpa konstruktören att använda standardiserade komponenter och planeringsmodeller så att konstruktören inte ska behöva göra nya individuella lösningar för varje verktygskonstruktion, detta sparar konstruktionstid och därmed verktygskostnad. Men givetvis finns möjligheten att göra individuella lösningar när det fordras.

Omfattande standardisering

Tack vare att standardiserade komponenter används i så hög utsträckning som möjligt kan det totala antalet verktygskomponenter reduceras med 50% och individuellt konstruerade komponenter reduceras till ett minimum. Detta medför att i många fall kan alla verktygskomponenterna tillverkas på en dag! Med LEANTOOL behövs ingen verktygsplatta som på mekaniska bock och stansmaskiner. Ställaren monterar verktygskomponenterna i standardiserade hållare som sitter monterade på NC sliderna genom ett snabbväxlingssystem. Positionerna ställs sedan in med hjälp av styrsystemet VC 1 och det automatiska NC styrda slid positioneringssystemet, som på några minuter med 100% repeternoggrannhet placerar alla servoenheter i korrekta arbetsvinklar och positioner på arbetsbordet. Sagt och gjort, strax därefter producerar maskinen med upp till 300 stansade och bockade detaljer per minut.

Speciell LEANTOOL utbildning

Slutsats: tack vare det nya konceptet och den snabba implementeringen från förfrågan och order hela vägen till produktion kan mer än 50% av kostnaden för konstruktion och verktygstillverkning sparas. Nya produkter kommer därmed till marknaden snabbare och före konkurrenterna, till lägre kostnad och även i mindre satsstorlekar. Bihler erbjuder ett två dagars seminarium om det nya LEANTOOL konceptet.

Bihler Web App “Planering”

Testa appen

I tillägg till LEANTOOL konceptet har Bihler introducerat en ny Web App“Planering”. Appen för stansnings och formnings teknologi är ett idealiskt Verktyg för planerare och konstruktörer. Web Appen ger svar på frågor som: “Hur ska jag bocka stansade och formade detaljer?” En gratis demoversion erbjuds som även innehåller en exempel databas med en mängd av Bihlers erfarenhet. Appen är en användbar källa till inspiration och ideér angående nya lösningar. Kompletterande information som produktionshastighet och tillverkningstid per sats visas också. Web Appen kommer fortsättningsvis att expanderas med aktuella fallstudier. Den nya Web Appen kommer att kunna testas av besökare i Bihlers monter.

Bihler på EuroBLECH 2016 Hall 27, Monter E104.


Foton: Otto Bihler Maschinenfabrik GmbH & Co. KG.

Med 900 anställda är Otto Bihler Maschinenfabrik GmbH & Co. KG en av världens ledande systemleverantörer av ”allt från en leverantör anläggningar” när det gäller stansning, formning, svetsning och monteringsteknologi. Bihlers teknologi används inom industrier som tillverkar komponenter för fordonsindustrin, elektriska/elektroniska produkter, medicinindustrin, belysning, fästelement, byggindustrin, e.t.c. Företagets huvudkontor finns i Halblech/Tyskland. Bihler har fabriker i Füssen/Tyskland, Phillipsburg/USA och Kunshan/China. 30 representanter i de större industrinationerna garanterar god kundsupport och service. www.bihler.de

  • May 7, 2021

    Streama film i Polestar 2

    Reportage Elbilstillverkaren satsar på streaming, Spotify och din egen smartphone som bilnyckel.
    117
Loading...

MEST LÄSTA

SENASTE NYTT